Napi ajánlatok Étlap / Menü English Deutsch
Életmód | Cikkek | Kiadványok Elérhetőség | Rendezvények | Főzőtanfolyam








Napfnyes tterem s Cukrszda Napfnyes Falatoz Napfnyes Rendezvnyterem

Vegán receptajánlatunk

Pirított karfiol (Főételek)

Hozzávalók:
40 dkg karfiol rózsáira szedve, 1 fej hagyma apróra vágva
5 ek zöldségfőzet (főtt zöldségek főzővize)
2 ek szezámmag
1 ek étkezési búzakeményítő
1 ek reszelt gyömbér, 2 gerezd fokhagyma
3 ek olaj, 2 ek bio növényi margarin

Elkészítés:
Az olajat felforrósítjuk, majd kb. 2 percig dinszteljük rajta a hagymát. Beletesszük a szezámmagot és a karfiolt, kicsit pirítjuk őket, majd felöntjük a zöldségfőzettel, és hozzáadjuk a margarint is. Pár perc múlva lejjebb veszszük a tüzet, hozzáadjuk a gyömbért, majd fedő alatt pároljuk tovább az ételt. Végül hozzáadjuk a keményítőt, és hagyjuk besűrűsödni. Elzárjuk a tüzet, és hozzákeverjük a zúzott fokhagymát. Tartsuk fedő alatt, amíg kihűl!


Megjelent a Napfényes receptek 2. számában:
Következő recept hamarosan:
Répával töltött vagdalt (Fasírtok, feltétek)

Facebook



Elfogadott fizetőeszközök

Széchenyi kártya és Szép kártya elfogadás hamarosan!
kartyak

Vásároljon ajándékutalványt!

Szeretné megajándékozni szeretteit egy különleges gasztronómiai élménnyel? Vásároljon ajándékutalványt éttermünkben!

Happycow értékeléseink

HappyCow's Healthy Eating Guide

NAPFÉNYES FŐZŐTANFOLYAMOK OKTÓBERBEN

Alap vegán főzőtanfolyam

Alaptanfolyamunkat elsősorban azoknak ajánljuk, akik most ismerkednek a vegán táplálkozással, és szeretnék megismerni az állati összetevőket tartalmazó alapanyagok helyettesítési lehetőségeinek elméletét és gyakorlatát.

IDŐPONT: 2016. OKTÓBER 17. HÉTFŐ, 17.00 - 21.30 KÖZÖTT

Tanfolyamot vezeti: Kovács Zoltán, vegán séf, konyhavezető

Jelentkezés és információ a  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  e-mail címen! Jelentkezéskor kérjük adja meg nevét, telefonszámát és számlázási címét is!

Program:

  • vegán táplálkozás ismérvei
  • Anyagismeret
  • Tejtermékek, tojás, húsfélék pótlása
  • Alapanyagok beszerzése
  • Konyhatechnológiai alapismeretek
  • Vágástechnikák
  • Sűrítési eljárások
  • Panírozás
  • Gabonafőzés
  • Főzelékkészítés
  • Palacsintasütés

 

"Mindennapi kenyerünk" - kezdő KENYÉRSÜTŐ tanfolyam

Kezdő kenyérsütő tanfolyamunkon a résztvevők megismerkedhetnek kenyérgabonáinkkal és a belőlük készült lisztekkel, a kelesztési és formázási módszerekkel, valamint a kenyérsütés alapjaival.

IDŐPONT: 2016. OKTÓBER 10. HÉTFŐ, 17.30 - 21.30 KÖZÖTT.

Tanfolyamot vezeti: Novacsek Áron, vegán pék és cukrász

Jelentkezés és információ a  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  e-mail címen! Jelentkezéskor kérjük adja meg nevét, telefonszámát és számlázási címét is!

Program:

  • anyagismeret, alapanyagok beszerzése, konyhatechnológiai alapismeretek
  • kelesztési eljárások
  • alapanyagok összekeverése, dagasztása
  • kelesztés, hajtogatás
  • kenyerek formázása, vágása
  • kenyerek sütése
  • tálalás, közös vacsora

Ízelító a menüből: teljes kiőrlésű kenyér, olívás bagett, lángos, briós

Vacsorához krémek készítése: magkrém, kukorica krém, olívás krém

Alap vegán SUSHI tanfolyam

 A Vegán Sushi a tradicionális és közkedvelt japán sushit tisztán növényi változatban, mégis izgalmas ízkompozíciójú tekercsek formájában kínálja az érdeklődőknek.
Alap vegán sushi tanfolyamunkat azoknak ajánljuk, akik szeretnék elsajátítani a sushi tekerés technikáinak fortélyait és elkészítésének alapvető tudnivalóit és lépéseit.

IDŐPONT: 2016. OKTÓBER 24. HÉTFŐ, 17.30 - 21.30 KÖZÖTT.

Tanfolyamot vezeti: Kiss Gábor, vegán séf 

Jelentkezés és információ a  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  e-mail címen! Jelentkezéskor kérjük adja meg nevét, telefonszámát és számlázási címét is!

Program: 

  • Ismerkedés az alapanyagokkal, beszerzési források
  • A tökéletes sushi rizs közös főzése és ízesítése
  • A makimono (tekercsek) elkészítése makisu (bambusszőnyeg) használatával
  • A különböző tekercs fajták ismertetése és kipróbálása (hosomaki, futomaki, uramaki, temaki)
  • A tekercsek felszeletelése és esztétikus tálalásának bemutatása
  • Egy japán meleg főétel közös elkészítése
  • Közös étkezés

Jelentkezés menete, fizetéssel kapcsolatos információk, elérhetőségek

A tanfolyamon csak előzetes jelentkezés alapján lehet részt venni.

A tanfolyami jelentkezéseket a  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  e-mail címre várjuk. Kérjük, jelentkezéskor adja meg nevét, telefonszámát és számlázási címét is!
A jelentkezés csak befizetéssel együtt érvényes. A befizetett összeget lemondás esetén nem áll módunkban visszafizetni!

Tanfolyami díj befizetésének módja, határideje:
- utalással: tanfolyamot megelőző péntek 12 óra. Bankszámlaszámunk: 16200106-00009009, Magnet Bank

készpénzfizetés esetében - előzetes bejelentkezés szükséges a 06205703289 -es telefonszámon!
Készpénzes fizetési határidő: tanfolyamot megelőző péntek 12 óra. A készpénzes befizetéseket Homonyikné Antolik Judit fogadja. Tanfolyami pénztárunk nyitva tartása: hétköznapokon 10-15 óra között. Cím: Napfényes Étterem és Cukrászda, 1053 Budapest, Ferenciek tere 2. (Veres Pálné, Curia utca sarok).

Bővebb információ és elérhetőségek:

Kovács Zoltán 06202309085 (ételkészítéssel/tematikával kapcsolatosan)

Homonyikné Antolik Judit 06205703289 (tanfolyami díj befizetésével kapcsolatosan)

Kaszás Andrea 06204839389 (tanfolyami szervezéssel kapcsolatosan) vagy e-mailben a  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.   e-mail címen.

 
 

A legjobb vegetáriánus étterem nyomában - Napfényes Étterem

Csak megérte a második részt a sorozat. Már komolyan kezdtem félni attól, hogy olyan helyeket kell végigennem, ahol az egyetlen koncepció a húsmentesség, és semmi kreativitás nincs a konyhában. Most itt a felmentő sereg. A Napfényes Étterem.

Tovább a teljes cikkre:
Egy nap a városban - Életmódblog Budapest szerethető arcáról.

 

Kedves Vendégünk!

Éttermünkben tisztán növényi (hús-, tojás- és tejmentes) alapanyagokból készítünk ételeket. Az összetevők állati fehérjét és alkoholt nyomokban sem tartalmaznak, ezért kínálatunkból nem csak a vegetáriánusok, de a vegán étrenden élők is bármit fogyaszthatnak.

leves3

Törekszünk arra, hogy ételeink minél egészségesebbek legyenek. Az általunk felhasznált alapanyagok többsége bio termesztésből származik. Napi ajánlataink között mindig szerepel valamilyen gabonaétel. Kerüljük a tartósítószerek, adalékanyagok, színezékek használatát. A hagyományos búzaliszt helyett tönkölylisztet, a fehér cukor helyett nádcukrot vagy xilitet, a kakaó helyett karobot, a babkávé helyett gabonakávét használunk. Minden ételünket tisztított vízzel készítjük.

Bővebben...
 

Budapest legjobb vegetáriánus étterme

Éttermünk első helyen áll a Dininguide vegetáriánus éttermek toplistáján!

Budapest vegán egén állócsillagként ragyog évek óta a Napfényes étterem. A hely kiválóan bizonyítja, hogy tisztán növényi alapanyagokból is lehet ízletes, laktató és természetesen egészséges ételeket készíteni

 

Bővebben...
 
Rólunk írták
etteremtacsko

Messze sugárzó "állócsillagként" ragyog azonban immár sok éve a VII. kerületi Rózsa utca 39. egén a Napfényes Étterem, ahol kizárólag tisztán növényi alapanyagokból készült ételeket szolgálnak fel.

Bővebben...

Éttermi ajándékutalvány
ajandek

Szeretné megajándékozni szeretteit egy különleges gasztronómiai élménnyel? Vásároljon ajándékutalványt éttermünkben különböző értékekben!

Bővebben...

Napfényes Cukrászat
cukrasz

A Napfényes Cukrászat Kft. egészséges, növényi alapanyagú, vegán cukrászipari készítmények előállítására szakosodott.

Bővebben...

2016. szeptember 25., vasárnap
  • Andalúz gazpacho (hideg zöldségkrémleves)   glutént tartalmaz
  • 450 Ft
  • Rántott szejtánszelet petrezselymes burgonyával fejes salátával   glutént tartalmazmustárt tartalmaz
  • 1300 Ft
  • Mediterrán rakott zöldségek   glutént tartalmazszóját tartalmaz
  • 1300 Ft
  • "Sajttal" töltött cukkini szezámos rizzsel, almacsatnival   glutént tartalmazdióféléket tartalmazszezámmagot tartalmaz
  • 1300 Ft
    25 September 2016, Sunday
  • Andalusian Gazpacho soup (cold vegetable soup)   glutént tartalmaz
  • 450 HUF
  • Fried seitan cutlets with parsley potatoes and lettuce   glutént tartalmazmustárt tartalmaz
  • 1300 HUF
  • Mediterranean vegetable casserole   glutént tartalmazszóját tartalmaz
  • 1300 HUF
  • Zucchini stuffed with "Cheese" with rice and sesame seeds, apple chutney   glutént tartalmazdióféléket tartalmazszezámmagot tartalmaz
  • 1300 HUF
    2016. szeptember 26., hétfő
  • Toszkán paradicsomleves   glutént tartalmazzellert tartalmaz
  • 450 Ft
  • Cukkinis szójakockák barnamártásban rizskörettel   szóját tartalmazszezámmagot tartalmaz
  • 1300 Ft
  • Spagetti sült zöldségekkel gyömbéresen   glutént tartalmazszóját tartalmazszezámmagot tartalmazmogyorót tartalmaz
  • 1300 Ft
  • Sárgaborsófőzelék 2 falafellel   glutént tartalmazszezámmagot tartalmaz
  • 900 Ft
    26 September 2016, Monday
  • Tuscan tomato soup   glutént tartalmazzellert tartalmaz
  • 450 HUF
  • Fried zucchini and soy cubes in brown sauce with rice   szóját tartalmazszezámmagot tartalmaz
  • 1300 HUF
  • Spaghetti with fried vegetables and ginger   glutént tartalmazszóját tartalmazszezámmagot tartalmazmogyorót tartalmaz
  • 1300 HUF
  • Split pea stew with 2 falafels   glutént tartalmazszezámmagot tartalmaz
  • 900 HUF
    2016. szeptember 25., vasárnap
  • Andalúz gazpacho (hideg krémzöldségleves)   glutént tartalmaz
  • 450 Ft
  • Rántott szejtánszelet petrezselymes burgonyával fejes salátával   glutént tartalmazmustárt tartalmaz
  • 1300 Ft
  • "Sajttal" töltött cukkini szezámos rizzsel, almacsatnival   glutént tartalmazdióféléket tartalmazszezámmagot tartalmaz
  • 1300 Ft
    25 September 2016, Sunday
  • Andalusian Gazpacho soup (cold vegetable soup)   glutént tartalmaz
  • 450 HUF
  • Fried seitan cutlets with parsley potatoes and lettuce   glutént tartalmazmustárt tartalmaz
  • 1300 HUF
  • Zucchini stuffed with "Cheese" with rice and sesame seeds, apple chutney   glutént tartalmazdióféléket tartalmazszezámmagot tartalmaz
  • 1300 HUF
    2016. szeptember 26., hétfő
  • Toszkán paradicsomleves   glutént tartalmazzellert tartalmaz
  • 450 Ft
  • Spagetti sült zöldségekkel gyömbéresen   glutént tartalmazszóját tartalmazszezámmagot tartalmazmogyorót tartalmaz
  • 1300 Ft
  • Sárgaborsófőzelék 2 falafellel   glutént tartalmazszezámmagot tartalmaz
  • 900 Ft
    26 September 2016, Monday
  • Tuscan tomato soup   glutént tartalmazzellert tartalmaz
  • 450 HUF
  • Spaghetti with fried vegetables and ginger   glutént tartalmazszóját tartalmazszezámmagot tartalmazmogyorót tartalmaz
  • 1300 HUF
  • Split pea stew with 2 falafels   glutént tartalmazszezámmagot tartalmaz
  • 900 HUF
    * Nem gluténmentes környezetben készült, hozzáadott glutént nem tartalmaz.
    Made in an environment containing gluten, contains no added gluten.


    Napi ajánlataink a készlet erejéig érvényesek. A változtatás jogát fenntartjuk!
    Our daily offers have limited availability. We reserve the right to make changes!

    Jelmagyarázat:

    glutént tartalmazglutént tartalmazszóját tartalmazszóját tartalmazzellert tartalmazzellert tartalmazmustárt tartalmazmustárt tartalmazdióféléket tartalmazdióféléket tartalmazszezámmagot tartalmazszezámmagot tartalmazmogyorót tartalmazmogyorót tartalmaz




    Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig naprakész információt kapjon újdonságainkról!
    Vegn tterem Vegn tterem Vegn tterem Vegn tterem Vegn tterem

    Napfényes Étterem és Cukrászda • 1053 Budapest, Ferenciek tere 2. (a Veres Pálné és a Curia utca sarkán) • Telefon: 06-20-311-0313 • Nyitva tartás: H-V 12:00 - 22:30
    Napfényes Étterem és Pizzéria • 1077 Budapest, Rózsa utca 39. • Telefon: 06-20-313-5555; 06-1-313-5555 • Nyitva tartás: H-V 12:00 - 22:30
    Asztalfoglalás csak telefonon nyitvatartási időben! – info@napfenyesetterem.hu