Napi ajánlatok Étlap / Menü English Deutsch
Életmód | Cikkek | Kiadványok Elérhetőség | Rendezvények | Főzőtanfolyam








Napfnyes tterem s Cukrszda Napfnyes Falatoz Napfnyes Rendezvnyterem

Vásároljon ajándékutalványt!

Szeretné megajándékozni szeretteit egy különleges gasztronómiai élménnyel? Vásároljon ajándékutalványt éttermünkben!

Facebook



Elfogadott fizetőeszközök

kartyak

Happycow értékeléseink

HappyCow's Healthy Eating Guide

Vegán receptajánlatunk

Mandulatej (Egyéb)

Hozzávalók:
25 dkg mandula

Elkészítés:
A mandulát meghántoljuk (felforralt vízbe dobva a szemeket ez rövid áztatás után könnyen elvégezhető), majd ledaráljuk, és 1 liter forró vízzel leöntjük (55 °C-ra elég felmelegíteni a vizet). Egy óra állás után átnyomkodjuk, ízlés szerint mézzel, vaníliával ízesíthetjük. Gyermektápszernek is kitűnő!


Megjelent a Napfényes receptek 1. számában:
Következő recept hamarosan:
Burgonyasaláta (Saláták)

JANUÁRI NAPFÉNYES VEGÁN FŐZŐTANFOLYAMOK

"A vegán konyha alapjai" című ALAP főzőtanfolyam - MEGTELT! Legközelebbi időpont: 2017. február 6. hétfő

fozotanfolyam1

"Mindennapi kenyerünk" - kezdő vegán KENYÉRSÜTŐ tanfolyam

fozotanfolyam5

Kezdő kenyérsütő tanfolyamunkon a résztvevők megismerkedhetnek kenyérgabonáinkkal és a belőlük készült lisztekkel, a kelesztési és formázási módszerekkel, valamint a kenyérsütés alapjaival.

IDŐPONT: 2016. JANUÁR 19. CSÜTÖRTÖK, 17.30 - 21.30 KÖZÖTT.

TANFOLYAMOT VEZETI: NOVACSEK ÁRON, VEGÁN PÉK ÉS CUKRÁSZ

TANFOLYAM DÍJA: 9000.- FT, AMELY TARTALMAZZA AZ ÁFÁT, ALAPANYAGOK KÖLTSÉGEIT, RECEPTEKET.

Program:

  • Anyagismeret, alapanyagok beszerzése, konyhatechnológiai alapismeretek
  • Kelesztési eljárások
  • Alapanyagok összekeverése, dagasztása
  • Kelesztés, hajtogatás
  • Kenyerek formázása, vágása
  • Kenyerek sütése
  • Tálalás, közös vacsora

Ízelító a menüből: teljes kiőrlésű kenyér, olívás bagett, lángos, briós. Vacsorához krémek készítése: magkrém, kukorica krém, olívás krém

 Jelentkezés és információ a  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  e-mail címen! Jelentkezéskor kérjük adja meg nevét, telefonszámát és számlázási címét is! 

 

Alap vegán GLUTÉNMENTES főzőtanfolyam

fozotanfolyam4

TANFOLYAM IDŐPONTJA: 2017. JANUÁR 23. HÉTFŐ, 17.00 - 21.30 KÖZÖTT

TANFOLYAMOT VEZETI: KOVÁCS ZOLTÁN, VEGÁN SÉF, KONYHAVEZETŐ

TANFOLYAM DÍJA: 9000.- FT, AMELY TARTALMAZZA AZ ÁFÁT, ALAPANYAGOK KÖLTSÉGEIT, RECEPTEKET.

Program és menüsor:

  • Gabonaismeret
  • Sűrítési eljárások
  • Desszertek
  • Panírozás
  • Kölesfasírt
  • barnarizs
  • zöldséges pakóra
  • kukoricapolenta
  • Vietnámi tekercs
  • Kókuszgolyó
  • Nyers karobkrém

Jelentkezés és információ a  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  e-mail címen! Jelentkezéskor kérjük adja meg nevét, telefonszámát és számlázási címét is!

  

"Mindennapi kenyerünk" - HALADÓ vegán KENYÉRSÜTŐ tanfolyam

fozotanfolyam5

A tanfolyamon résztvevők megismerkedhetnek a kézzel gyúrt házi tésztafélék és a tradicionális, olasz paradicsomszósz elkészítésével, a különböző lisztek használatával, formázási módokkal. Ezen az alkalmon a tésztákat kizárólag víz, liszt, só felhasználásával készítjük el.

TANFOLYAM IDŐPONTJA: 2017. JANUÁR 25. SZERDA, 17.30 - 21.30 KÖZÖTT

TANFOLYAMOT VEZETI: NOVACSEK ÁRON, VEGÁN PÉK ÉS CUKRÁSZ

TANFOLYAM DÍJA: 9000.- FT, AMELY TARTALMAZZA AZ ÁFÁT, ALAPANYAGOK KÖLTSÉGEIT, RECEPTEKET.

Program: változtatás jogát fenntartjuk!

  • Kovászkészítés
  • Kovászos kenyér készítése
  • "Vajas" kifli
  • Zsemle
  • Dán briós (töltött)
  • Tálalás és közös vacsora

Jelentkezés és információ a  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  e-mail címen! Jelentkezéskor kérjük adja meg nevét, telefonszámát és számlázási címét is!

 

 Alap vegán SUSHI tanfolyam

fozotanfolyam3

 A Vegán Sushi a tradicionális és közkedvelt japán sushit tisztán növényi változatban, mégis izgalmas ízkompozíciójú tekercsek formájában kínálja az érdeklődőknek.
Alap vegán sushi tanfolyamunkat azoknak ajánljuk, akik szeretnék elsajátítani a sushi tekerés technikáinak fortélyait és elkészítésének alapvető tudnivalóit és lépéseit.

IDŐPONT: 2017. JANUÁR 26. CSÜTÖRTÖK, 17.30 - 21.30 KÖZÖTT.

TANFOLYAMOT VEZETI: KISS GÁBOR, VEGÁN SUSHI SÉF

tanfolyam díja: 9000.- ft, amely tartalmazza az áfát, alapanyagok költségeit, recepteket.

Jelentkezés és információ a  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  e-mail címen! Jelentkezéskor kérjük adja meg nevét, telefonszámát és számlázási címét is!
Program: 

  • Ismerkedés az alapanyagokkal, beszerzési források
  • A tökéletes sushi rizs közös főzése és ízesítése
  • A makimono (tekercsek) elkészítése makisu (bambusszőnyeg) használatával
  • A különböző tekercs fajták ismertetése és kipróbálása (hosomaki, futomaki, uramaki, temaki)
  • A tekercsek felszeletelése és esztétikus tálalásának bemutatása
  • Egy japán meleg főétel közös elkészítése
  • Közös étkezés

Jelentkezés és információ a  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  e-mail címen! Jelentkezéskor kérjük adja meg nevét, telefonszámát és számlázási címét is!

 

Alap NYERS vegán ételkészítő tanfolyam

fozotanfolyam4

Nyers ételkészítő tanfolyamunkon a nyers növényi étrend konyhai alapismereteivel ismerkedhetnek meg. Az ételek kizárólag friss zöldségekből és magvakból készülnek.
A következő nyers ételkészítő tanfolyam időpontja: szervezés alatt!

TANFOLYAM IDŐPONTJA: 2017. JANUÁR 30. hétfő, 17.30 - 21.30 KÖZÖTT

TANFOLYAMOT VEZETI: SZIKRA DÁVID, NYERS VEGÁN SÉF

 

Program:

  • A nyers táplálkozás ismérvei
  • Anyagismeret
  • Alapanyagok beszerzése
  • Konyhatechnológiai alapismeretek
  • Krémek és szószok készítésének elsajátítása
  • Nyers főételek készítése
  • Édességek készítése

Információ és jelentkezés a  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  e-mail címen! Kérjük, a jelentkezéskor adja meg nevét, telefonszámát és számlázási címét is!

 

Helyszín, jelentkezés menete, fizetéssel kapcsolatos információk, elérhetőségek

fozotanfolyam4

A tanfolyam helyszíne: AQUA MART FÜRDŐSZOBASZALON TANKONYHÁJA, Budapest, XIII. kerület, Madarász Viktor u. 47-49.

A tanfolyami jelentkezéseket a  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  e-mail címre várjuk. Kérjük, jelentkezéskor adja meg nevét, telefonszámát és számlázási címét is!
A jelentkezés csak befizetéssel együtt érvényes. A befizetett összeget lemondás esetén nem áll módunkban visszafizetni!

Tanfolyam díja: 9000.- Ft / alkalom , amely tartalmazza a áfát, az alapanyagok költségét és a recepteket.

Tanfolyami díj befizetésének módja, határideje:
- utalással: tanfolyamot megelőző csütörtök, 15 óra. Bankszámlaszámunk: Napfényes Étterem Kft., 16200106-00009009, Magnet Bank

készpénzfizetés esetében - előzetes bejelentkezés szükséges a 06205703289 -es telefonszámon!
Készpénzes fizetési határidő: tanfolyamot megelőző csütörtök, 15 óra. A készpénzes befizetéseket Homonyikné Antolik Judit fogadja. Tanfolyami pénztárunk nyitva tartása: hétköznapokon 10-15 óra között. Cím: Napfényes Étterem és Cukrászda, 1053 Budapest, Ferenciek tere 2. (Veres Pálné, Curia utca sarok).

Bővebb információ és elérhetőségek:

Kovács Zoltán 06202309085 (ételkészítéssel, tematikával kapcsolatosan)

Homonyikné Antolik Judit 06205703289 (tanfolyami díj befizetésével kapcsolatosan)

Kaszás Andrea 06204839389 (tanfolyami szervezéssel kapcsolatosan) vagy e-mailben a  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.   e-mail címen.

"Mindennapi kenyerünk" - kezdő vegán KENYÉRSÜTŐ tanfolyam

Kezdő kenyérsütő tanfolyamunkon a résztvevők megismerkedhetnek kenyérgabonáinkkal és a belőlük készült lisztekkel, a kelesztési és formázási módszerekkel, valamint a kenyérsütés alapjaival.

IDŐPONT: 2016. NOVEMBER 7., 17.30 - 21.30 KÖZÖTT.

TANFOLYAMOT VEZETI: NOVACSEK ÁRON, VEGÁN PÉK ÉS CUKRÁSZ

Jelentkezés és információ a  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  e-mail címen! Jelentkezéskor kérjük adja meg nevét, telefonszámát és számlázási címét is!

Program:

  • anyagismeret, alapanyagok beszerzése, konyhatechnológiai alapismeretek
  • kelesztési eljárások
  • alapanyagok összekeverése, dagasztása
  • kelesztés, hajtogatás
  • kenyerek formázása, vágása
  • kenyerek sütése
  • tálalás, közös vacsora

Ízelító a menüből: teljes kiőrlésű kenyér, olívás bagett, lángos, briós

Vacsorához krémek készítése: magkrém, kukorica krém, oljvás krém

 

"A vegán étrend alapjai" - alap vegán főzőtanfolyam

Alaptanfolyamunkat elsősorban azoknak ajánljuk, akik most ismerkednek a vegán táplálkozással, és szeretnék megismerni az állati összetevőket tartalmazó alapanyagok helyettesítési lehetőségeinek elméletét és gyakorlatát.

IDŐPONT: 2016. NOVEMBER 14., HÉTFŐ 17.00 - 21.30 KÖZÖTT.

TANFOLYAMOT VEZETI: KOVÁCS ZOLTÁN, VEGÁN SÉF, KONYHAVEZETŐ

Jelentkezés és információ a  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  e-mail címen! Jelentkezéskor kérjük adja meg nevét, telefonszámát és számlázási címét is!

Program:

  • vegán táplálkozás ismérvei
  • Anyagismeret
  • Tejtermékek, tojás, húsfélék pótlása
  • Alapanyagok beszerzése
  • Konyhatechnológiai alapismeretek
  • Vágástechnikák
  • Sűrítési eljárások
  • Panírozás
  • Gabonafőzés
  • Főzelékkészítés
  • Palacsintasütés

ÚJ! NYERS vegán TORTA- ÉS ÉDESSÉGKÉSZÍTŐ workshop

Workshopunkat a nyers növényi sütemények kedvelőinek állítottuk össze. Ez az alkalom lehetőséget ad arra, hogy  a résztvevő megismerje a nyers sütemények, torták alapanyagaiit, elkészítésük alaptechnikáit. A torta és sütemények kizárólag friss zöldségekből és magvakból készülnek.

IDŐPONT: 2016. NOVEMBER 22., 17.30 - 21.30 KÖZÖTT.

TANFOLYAMOT VEZETI: SZIKRA DÁVID, NYERS VEGÁN SÉF

Program:

  • barackos-chia bonbon
  • nyers bounty tekercs
  • sósmogyorós-meggyes muffin
  • karobos-vaníliás-epres nyerstorta

Jelentkezés és Információ a  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  e-mail címen! Jelentkezéskor kérjük adja meg nevét, telefonszámát és számlázási címét is! 

 

KARÁCSONYI Vegán SÜTEMÉNYKÉSZÍTŐ tanfolyam

Süteménykészítő tanfolyamunkon a legfontosabb cukrászati alapműveletekkel ismerkedhetnek a résztvevők. Az átadott alaptechnikákat kreatívan tovább szőve bárki változatos vegán desszertpalettával gazdagíthatja étrendjét. Programunkat a karácsonyi hangulat, előkészületek jegyében állítottuk össze.

IDŐPONT: 2016. NOVEMBER 28. HÉTFŐ, 17.30 - 21.30 KÖZÖTT.

TANFOLYAMOT VEZETI: KOVÁCS ZOLTÁN, VEGÁN SÉF, KONYHAVEZETŐ

Jelentkezés és információ a  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  e-mail címen! Jelentkezéskor kérjük adja meg nevét, telefonszámát és számlázási címét is!

Program:

  • Farsangi fánk baracklekvárral
  • Hókifli mákkrémmel
  • Mandulás teasütemény
  • leveles tészta
  • "Sajtos" rúd
  • Diócska
  • Ribizlis-vaníliás máktorta
 

A NAPFÉNYES ÉTTEREM MEGHÓDíTJA OLASZORSZÁGOT

vegan pizza

A Napfényes Étterem nagy népszerűségnek örvend a Budapestre érkező külföldi, vegán turisták körében. Cikkünk apropóját az adja, hogy a Pagine Vegan olasz portál keresett meg bennünket azzal a céllal, hogy Éttermünket az olasz vegánok népes táborának bemutassa. Ezt a cikket ajánljuk most honlapunk látogatói számára is, ahol a Pagine Vegan Bödör Zoltánnal, a Napfényes Étterem Kft. ügyvezető igazgatójával készített interjút. (A cikk olvasásához kattintson a "Bővebben" gombra.)

Az eredeti olasz cikk, ezen a linken elérhető: http://www.paginevegan.it/budapest-napfenyes-etterem-sole-vegano-sul-danubio/

Jó olvasást kívánunk a cikkhez! Aki megéhezne a cikk olvasása közben, azokat szeretettel várjuk egy finom vegán ebédre vagy vacsorára Budapesten a Napfényes Éttermekbe!

Bővebben...
 
 

A legjobb vegetáriánus étterem nyomában - Napfényes Étterem

Csak megérte a második részt a sorozat. Már komolyan kezdtem félni attól, hogy olyan helyeket kell végigennem, ahol az egyetlen koncepció a húsmentesség, és semmi kreativitás nincs a konyhában. Most itt a felmentő sereg. A Napfényes Étterem.

Tovább a teljes cikkre:
Egy nap a városban - Életmódblog Budapest szerethető arcáról.

 

Kedves Vendégünk!

Éttermünkben tisztán növényi (hús-, tojás- és tejmentes) alapanyagokból készítünk ételeket. Az összetevők állati fehérjét és alkoholt nyomokban sem tartalmaznak, ezért kínálatunkból nem csak a vegetáriánusok, de a vegán étrenden élők is bármit fogyaszthatnak.

leves3

Törekszünk arra, hogy ételeink minél egészségesebbek legyenek. Az általunk felhasznált alapanyagok többsége bio termesztésből származik. Napi ajánlataink között mindig szerepel valamilyen gabonaétel. Kerüljük a tartósítószerek, adalékanyagok, színezékek használatát. A hagyományos búzaliszt helyett tönkölylisztet, a fehér cukor helyett nádcukrot vagy xilitet, a kakaó helyett karobot, a babkávé helyett gabonakávét használunk. Minden ételünket tisztított vízzel készítjük.

Bővebben...
 

Budapest legjobb vegetáriánus étterme

Éttermünk első helyen áll a Dininguide vegetáriánus éttermek toplistáján!

Budapest vegán egén állócsillagként ragyog évek óta a Napfényes étterem. A hely kiválóan bizonyítja, hogy tisztán növényi alapanyagokból is lehet ízletes, laktató és természetesen egészséges ételeket készíteni

 

Bővebben...
 
Rólunk írták
etteremtacsko

Messze sugárzó "állócsillagként" ragyog azonban immár sok éve a VII. kerületi Rózsa utca 39. egén a Napfényes Étterem, ahol kizárólag tisztán növényi alapanyagokból készült ételeket szolgálnak fel.

Bővebben...

Éttermi ajándékutalvány
ajandek

Szeretné megajándékozni szeretteit egy különleges gasztronómiai élménnyel? Vásároljon ajándékutalványt éttermünkben különböző értékekben!

Bővebben...

Napfényes Cukrászat
cukrasz

A Napfényes Cukrászat Kft. egészséges, növényi alapanyagú, vegán cukrászipari készítmények előállítására szakosodott.

Bővebben...

2017. január 20., péntek
  • Kókuszkrémes vöröslencseleves   zellert tartalmaz
  • 450 Ft
  • Penne Arrabiatta (enyhén csípősen)   glutént tartalmazszóját tartalmaz
  • 1300 Ft
  • Csárda-gazdag ragu burgonyával   glutént tartalmazszóját tartalmazzellert tartalmaz
  • 1300 Ft
  • Zöldfűszeres karottafőzelék 3 db falafelgolyóval   szóját tartalmazmustárt tartalmaz
  • 900 Ft
    20 January 2017, Friday
  • Red lentil soup with coconut cream   zellert tartalmaz
  • 450 HUF
  • Penne arrabiatta (softly hot)   glutént tartalmazszóját tartalmaz
  • 1300 HUF
  • Innkeeper ragout with oven-roasted potatoes   glutént tartalmazszóját tartalmazzellert tartalmaz
  • 1300 HUF
  • Spicy carrot casserole with 3 falafels   szóját tartalmazmustárt tartalmaz
  • 900 HUF
    2017. január 21., szombat
  • Csorbaleves füstösen   glutént tartalmazszóját tartalmazzellert tartalmaz
  • 450 Ft
  • Cukkini bundában barnarizzsel, egresmártással   glutént tartalmaz
  • 1300 Ft
  • Lencsefasírt sült zöldségekkel, "majonézes" burgonyával   szóját tartalmazzellert tartalmazmustárt tartalmaz
  • 1300 Ft
  • Mexikói szejtánragu szarvacska tésztával   glutént tartalmazszóját tartalmaz
  • 1300 Ft
    21 January 2017, Saturday
  • Smokey Transylvanian veggie sausage and cabbage soup    glutént tartalmazszóját tartalmazzellert tartalmaz
  • 450 HUF
  • Fried zucchini with brown rice and gooseberry sauce   glutént tartalmaz
  • 1300 HUF
  • Lentil fritters with fried vegetables, potatoes and "mayonnaise"   szóját tartalmazzellert tartalmazmustárt tartalmaz
  • 1300 HUF
  • Mexican seitanragout with pasta   glutént tartalmazszóját tartalmaz
  • 1300 HUF
    2017. január 20., péntek
  • Kókuszkrémes vöröslencseleves   zellert tartalmaz
  • 450 Ft
  • Penne Arrabiatta (enyhén csípősen)   glutént tartalmazszóját tartalmaz
  • 1300 Ft
  • Csárdagazda ragu burgonyával   glutént tartalmazszóját tartalmazzellert tartalmaz
  • 1300 Ft
    20 January 2017, Friday
  • Red lentil soup with coconut cream   zellert tartalmaz
  • 450 HUF
  • Penne arrabiatta (softly hot)   glutént tartalmazszóját tartalmaz
  • 1300 HUF
  • Innkeeper ragout with oven-roasted potatoes   glutént tartalmazszóját tartalmazzellert tartalmaz
  • 1300 HUF
    2017. január 21., szombat
  • Zellerkrémleves füstölt növényi sajttal   szóját tartalmazszezámmagot tartalmaz
  • 450 Ft
  • Cukkini bundában barnarizzsel, egresmártással   glutént tartalmaz
  • 1300 Ft
  • Mexikói szejtánragu szarvacska tésztával   glutént tartalmazszóját tartalmaz
  • 1300 Ft
    21 January 2017, Saturday
  • Celery soup with smoked non-dairy cheese   szóját tartalmazszezámmagot tartalmaz
  • 450 HUF
  • Fried zucchini with brown rice and gooseberry sauce   glutént tartalmaz
  • 1300 HUF
  • Mexican seitanragout with pasta   glutént tartalmazszóját tartalmaz
  • 1300 HUF
    * Nem gluténmentes környezetben készült, hozzáadott glutént nem tartalmaz.
    Made in an environment containing gluten, contains no added gluten.


    Napi ajánlataink a készlet erejéig érvényesek. A változtatás jogát fenntartjuk!
    Our daily offers have limited availability. We reserve the right to make changes!

    Jelmagyarázat:

    glutént tartalmazglutént tartalmazszóját tartalmazszóját tartalmazzellert tartalmazzellert tartalmazmustárt tartalmazmustárt tartalmazdióféléket tartalmazdióféléket tartalmazszezámmagot tartalmazszezámmagot tartalmazmogyorót tartalmazmogyorót tartalmaz




    Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig naprakész információt kapjon újdonságainkról!
    Vegn tterem Vegn tterem Vegn tterem Vegn tterem Vegn tterem

    Napfényes Étterem és Cukrászda • 1053 Budapest, Ferenciek tere 2. (a Veres Pálné és a Curia utca sarkán) • Telefon: 06-20-311-0313 • Nyitva tartás: H-V 12:00 - 22:30
    Napfényes Étterem és Pizzéria • 1077 Budapest, Rózsa utca 39. • Telefon: 06-20-313-5555; 06-1-313-5555 • Nyitva tartás: H-V 12:00 - 22:30
    Asztalfoglalás csak telefonon nyitvatartási időben! – info@napfenyesetterem.hu