Napi ajánlat / Séf ajánlat Étlap / Menu English Deutsch
Életmód | Cikkek Elérhetőség | Rendezvények | Főzőtanfolyam

Mennyire teszi egysíkúvá az életmódot az állati eredetű ételek elhagyása?

malac

Az, hogy elhagyjuk az állati eredetű ételeket, nem feltétlenül jelenti azt, hogy a táplálkozásunk egyhangúvá válik.

A kiegyensúlyozott, változatosan összeállított vegetáriánus étrend kielégítő mennyiségben tartalmaz minden szükséges tápanyagot (fehérje, zsírok, szénhidrátok, vitaminok és ásványi anyagok). Attól sem kell félnünk, hogy az étrendünk idővel unalmassá válik – a növényi étrend változatosságának csak a fantáziánk szab határt. Amellett, hogy a különböző nemzetek konyhái számtalan vegetáriánus fogást tartalmaznak, amelyek elkészítésével étrendünk változatossá tehető, a megfelelő helyettesítő termékek felhasználásával (pl. búzahús, növényi sajt) szinte bármelyik hagyományos étel vegetáriánus és vegán változatát elkészíthetjük, és az eredmény nemcsak egészséges, hanem meglepően finom is lesz. A rengetegféle zöldség, valamint a 7 gabona (rizs, árpa, köles, zab, rozs, búza, kukorica) változatos összeállítása minden táplálékszükségletünket fedezni fogja, a variációs lehetőségek pedig szinte korlátlanok, bár van néhány alapvető szabály, amelyeket a különböző ételfajták párosításánál érdemes figyelembe venni (pl. magas szénhidráttartalmú ételeket nem szerencsés magas fehérjetartalmú, illetve magas keményítőtartalmú ételekkel keverni, a gyümölcsök esetében pedig egyszerre egyféle gyümölcs fogyasztása javasolt).

 

Ajánlott kiadványaink:

Ez a füzet a természetes étrend kialakításában nyújt hasznos segítséget, és vizsgálja a különféle táplálékok hatásait. Ezek megértését táblázatok könnyítik meg. Utat mutat az Egész-séges élet, a tisztulás felé; segít az életmódváltásban.

Bővebben...

 


Kiadványunk második kötetében az élvezeti szerekről, a  vitaminokról és nyomelemekről, az élelmiszeradalékok hatásáról,  a szervezet vízhiányos állapotáról valamint  még sok más, a táplálkozással és az egészséges életmóddal kapcsolatos témában találunk hasznos információkat.

Bővebben...

 


A nagy fehérjemítosz; A légzés hatalma; Vitaminok és nyomelemek; A Billings-módszer; Áttérés a természetes táplálékokra, életmódra; Az öregedés: betegség vagy természetes folyamat? Gyógy-szer a gyógyszer?

Bővebben...

 

2018. július 17., kedd
  • Minestrone (olasz zöldségleves)   glutént tartalmazzellert tartalmaz
  • 500 Ft
  • Rakott burgonya háziasan   glutént tartalmazszóját tartalmaz
  • 1500 Ft
  • Spenótfőzelék sült polentával   glutént tartalmazszóját tartalmaz
  • 950 Ft
    17 July 2018, Tuesday
  • Minestrone (Italian vegetable soup)   glutént tartalmazzellert tartalmaz
  • 500 HUF
  • Home-style layered potatoes   glutént tartalmazszóját tartalmaz
  • 1500 HUF
  • Spinach stew with fried polenta   glutént tartalmazszóját tartalmaz
  • 950 HUF
    2018. július 18., szerda
  • Indiai lencsés dál   zellert tartalmazszezámmagot tartalmaz
  • 500 Ft
  • Szejtánszelet dubarry-karfiollal, növényi sajttal sütve ceruzababos rizzsel   glutént tartalmazszóját tartalmazszezámmagot tartalmaz
  • 1500 Ft
  • Gyömbéres-zöldséges szója nyárs szezámos rizzsel, édes-chili szósszal   szóját tartalmazszezámmagot tartalmaz
  • 1500 Ft
    18 July 2018, Wednesday
  • Indian lentil dhal   zellert tartalmazszezámmagot tartalmaz
  • 500 HUF
  • Seitan cutlets with layered cauliflower Dubarry, non-dairy cheese, string beans and jasmine rice   glutént tartalmazszóját tartalmazszezámmagot tartalmaz
  • 1500 HUF
  • Soy skewers with ginger, veggies, sesame and rice in sweet chili sauce   szóját tartalmazszezámmagot tartalmaz
  • 1500 HUF
    Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig naprakész információt kapjon újdonságainkról!
    Vegn tterem Vegn tterem Vegn tterem Vegn tterem Vegn tterem

    Napfényes Étterem és Cukrászda • 1053 Budapest, Ferenciek tere 2. (a Veres Pálné és a Curia utca sarkán)
    Telefon: 06-20-311-0313 • Nyitva tartás: H-V 12:00 - 22:30 (konyhazárás: 22 órakor)


    Asztalfoglalás csak telefonon nyitvatartási időben! – info@napfenyesetterem.hu