Napi ajánlatok Étlap / Menü English Deutsch
Életmód | Cikkek | Kiadványok Elérhetőség | Rendezvények | Főzőtanfolyam

Napfényes Receptek II.

Recept-összeállításunk második számához érkeztünk el ezzel a füzettel, amely a tiszta növényi étrendhez készült. A „vegán receptcsokor” ismét 84 receptből áll, melyek hét fejezetbe sorolva, a salátáktól a desszertekig gyakorlatilag a teljes ételpalettát lefedik. Kívánjuk, hogy mindenki találja meg benne az ízlésének megfelelő recepteket, melyek segítségével ízletes és egészséges ételeket készíthet saját maga, családja vagy éppen vendégei számára a különleges alkalmakra és a mindennapos étkezésekhez egyaránt!A füzetben található receptek csak növényi eredetű alapanyagokat használnak fel, az így elkészített ételek tehát mentesek mindenféle állati eredetű összetevőtől (hús, tojás, tejtermék). Nem tartalmaznak a receptek mesterséges, finomított, illetve ásványi eredetű alapanyagokat sem; így nincs bennük például só, fehérliszt vagy kristálycukor.A vegyes étrendhez illő receptek nagy része a megfelelő alapanyagok helyettesítésével átalakítható úgy, hogy csak növényi eredetű alapanyagokat tartalmazzon. A megszokott ízek és ételformák megőrzése mellett így tehetünk egészségünk megőrzése érdekében is! Az előző számban található legfontosabb táblázatokat ebben a füzetben is megismételtük. Helyet kapott emellett néhány új táblázat is a füzetben, mint például az egyes vitaminok és nyomelemek legfontosabb növényi forrásait tartalmazó összeállítás, mellyel a számunkra éppen leginkább szükséges tápanyagokat tartalmazó ételek kiválasztásához kívánunk segítséget nyújtani.


Ezúton is köszönjük mindazok segítségét, akik receptjeiket a füzet számára felajánlották! Szeretettel várjuk Olvasóink receptjeit a további számok elkészítéséhez is!

I. SALÁTÁK

1. Paprikasaláta csírával  
2. Céklasaláta  
3. Medvehagymás tzatziki saláta  
4. Zöldbabsaláta  
5. Zöldborsósaláta  
6. Tofusaláta  
7. Bulgursaláta (,Tabuleh")  
8. Csalamádé  
9. Burgonyasaláta  
10. Lilahagymasaláta  
11. Ánizsos sárgarépasaláta  
12. Waldorf saláta

II. SZENDVICSKRÉMEK, PÁSTÉTOMOK

1. Mandulás-diós krém  
2. Zsázsás-paprikás tofukrém  
3. Élesztőpástétom  
4. "Vegazsír"
5. Fűszeres olaj  
6. Kolbász jellegű krém  
7. Gyors szendvicskrém  
8. Babpástétom  
9. Tahini  
10. Karfiolpástétom  
11. Zsemlemorzsa pástétom  
12. Curry-s sárgarépakrém 

III. ÖNTETEK, SZÓSZOK

1. Fokhagymás, bazsalikomos öntet  
2. Mandulás majonéz  
3. Mentás öntet  
4. Hagymaszósz  
5. Fenyőmagszósz  
6. Spárgaszósz  
7. Répaszósz citrommal  
8. Fokhagymás szójatejföl  
9. Uborkaöntet  
10. "Fehér mártás"
11. Diós öntet  
12. Tormamártás

IV. FŐÉTELEK

1. Zöldséges köles  
2. Mángoldos babpörkölt  
3. Töltött paprika  
4. Sült parajos tészta  
5. Csőben sült burgonya káposztával  
6. Korianderes cukkíni  
7. Mandulás brokkoli  
8. Tökben sült rakott zöldségek  
9. Hajdinagombócok zöldséges öntettel  
10. Padlizsántekercs  
11. Pirított karfiol
12. Spenótkrém tésztaágyon

V. FASÍRTOK, FELTÉTEK

1. Hajdinakrokett  
2. Krumplifasírt  
3. Rizskrokett  
4. Ropogós tofukocka  
5. Lencsével töltött zabpehelyszeletek  
6. "Burger"
7. Cukkíniszelet  
8. Padlizsánpogácsa  
9. Sült tofuszeletek  
10. Sárgarépás sült kesudió  
11. Karfiolfasírt  
12. Zöldséges puffancs 

VI. ÉDESSÉGEK, SÜTEMÉNYEK

1. Karobos puding  
2. Mézes püspökkenyér  
3. Répatorta  
4. Túrópuding  
5. Fűszeres tallérok  
6. Somlói galuska  
7. Diós kifli  
8. Káposztás pogácsa  
9. Piskótaalap  
10. Császármorzsa  
11. Ischler  
12. Tönkölydaragombóc


VII. EGYÉB

1. Hagymás krumplipüré  
2. Tojáspótló  
3. Kukoricaszirom  
4. Csapáti  
5. Korianderes avokadó  
6. Zöldfűszeres gofri  
7. Céklaleves  
8. Nokedli kölesből  
9. Karalábé tönkölycsírával  
10. Tofurántotta  
11. Fűszeres párolt kukorica  
12. Puliszka


VITAMINOK ÉS NYOMELEMEK JELENTŐSEBB NÖVÉNYI FORRÁSAI

EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS A SAV-BÁZIS EGYENSÚLY ALAPJÁN

ASZTALI ÁLDÁSOK

Kiadványok rendelése

Kiadványainkat megrendelheti interneten keresztül a következő címen: Rendelés
Az összes kiadványt megtekintheti itt: http://www.napfenyes.hu/kiadvanyaink/

Kiadványaink szerzőjéről, Váradi Tiborról itt olvashat bővebben.

 

További kiadványok

További kiadványok

Napfényes Receptek I.

Célunk e füzetecskével segíteni mindazoknak, akik étrendjüket a természetes életmód elveinek megfelelően szeretnék kialakítani. A vegán receptek különböző ételféleségek széles skáláját fedik le a gabonakásáktól az édességekig.

Bővebben...

Napfényes Receptek II.

Recept-összeállításunk második számához érkeztünk el ezzel a füzettel, amely a tiszta növényi étrendhez készült. A „vegán receptcsokor” ismét 84 receptből áll, melyek hét fejezetbe sorolva, a salátáktól a desszertekig gyakorlatilag a teljes ételpalettát lefedik.

Bővebben...

Napfényes Receptek III.

A füzetben található vegán receptek a tiszta növényi étrendnek megfelelő alapanyagokból állnak, nem tartalmaznak semmilyen állati eredetű összetevőt (húst, tojást, tejterméket). Igyekeztünk kerülni a finomított és mesterséges alapanyagokat.

Bővebben...

Váradi Tibor: Az egészséges életmód alapjai 1.

Ez a füzet a természetes étrend kialakításában nyújt hasznos segítséget, és vizsgálja a különféle táplálékok hatásait. Ezek megértését táblázatok könnyítik meg. Utat mutat az Egész-séges élet, a tisztulás felé; segít az életmódváltásban.

Bővebben...

Váradi Tibor: Az egészséges életmód alapjai 2.

Kiadványunk második kötetében az élvezeti szerekről, a  vitaminokról és nyomelemekről, az élelmiszeradalékok hatásáról,  a szervezet vízhiányos állapotáról valamint  még sok más, a táplálkozással és az egészséges életmóddal kapcsolatos témában találunk hasznos információkat.

Bővebben...

Váradi Tibor: Az egészséges életmód alapjai 3.

A nagy fehérjemítosz; A légzés hatalma; Vitaminok és nyomelemek; A Billings-módszer; Áttérés a természetes táplálékokra, életmódra; Az öregedés: betegség vagy természetes folyamat? Gyógy-szer a gyógyszer?

Bővebben...

Váradi Tibor: Népbetegségek megelőzése és szelíd gyógymódjai I. rész

Image

A nyugati társadalmakban a civilizációs életmód révén számtalan olyan betegség jelent meg, melyek terjedésének egyelőre az egyébként hatalmas tempóban fejlődő orvostudomány sem tud gátat szabni. 

Bővebben...

Váradi Tibor: Népbetegségek megelőzése és szelíd gyógymódjai II. rész

Image

A könyv részletesen foglalkozik a népbetegségekkel, bemutatja kialakulásuk folyamatát, és sokszínű elméleti és gyakorlati megoldást kínál a gyógyuláshoz.

Bővebben...

Váradi Tibor: Népbetegségek megelőzése és szelíd gyógymódjai III. rész

Image

A könyv részletesen foglalkozik a betegségekkel, bemutatja kialakulásuk folyamatát, sokszínű elméleti és gyakorlati megoldást kínál a gyógyuláshoz.

Bővebben...

Gabonaételek - a Nap ajándékai

Könyvünk célja, hogy ismét közkedveltté tegyük az emberiség egyik legősibb alaptáplálékait, a gabonákat, melyek az egészség és az életerő forrásai. Ezeket az ételeket ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék egészségüket megőrizni, értékes táplálékokat beiktatni étrendjükbe, amelyek között kiemelt fontosságúak a hántolatlan gabonafélékből készült ételek.

Bővebben...

Sütemények - Hagyományosat egészségesen

Könyvünkkel szeretnénk finom és egészséges édes, valamint sós süteményeket bemutatni. Könyvünk segítséget nyújt abban, hogy a mindennapok hagyományos süteményeit egészséges, tisztán növényi alapanyagokból készíthessük el, egyszerűen és gyorsan.

Bővebben...

Kiadványok rendelése

Kiadványainkat megrendelheti interneten keresztül a következő címen: Rendelés
Az összes kiadványt megtekintheti itt: http://www.napfenyes.hu/kiadvanyaink/

Kiadványaink szerzőjéről, Váradi Tiborról itt olvashat bővebben.

Bővebben...


Rólunk írták
etteremtacsko

Messze sugárzó "állócsillagként" ragyog azonban immár sok éve a VII. kerületi Rózsa utca 39. egén a Napfényes Étterem, ahol kizárólag tisztán növényi alapanyagokból készült ételeket szolgálnak fel.

Bővebben...

Éttermi ajándékutalvány
ajandek

Szeretné megajándékozni szeretteit egy különleges gasztronómiai élménnyel? Vásároljon ajándékutalványt éttermünkben különböző értékekben!

Bővebben...

Napfényes Cukrászat
cukrasz

A Napfényes Cukrászat Kft. egészséges, növényi alapanyagú, vegán cukrászipari készítmények előállítására szakosodott.

Bővebben...

2017. október 20., péntek
  • Lencse gulyás   glutént tartalmazzellert tartalmaz
  • 500 Ft
  • Tönkölyfasírt zöldséges barnarizzsel, currys "majonézzel"   glutént tartalmaz
  • 1400 Ft
  • Sáfrányos-sajtos rizotto pesztós cukkini spagettivel   szóját tartalmaz
  • 1400 Ft
  • Parajfőzelék sült polentával   glutént tartalmazszóját tartalmaz
  • 900 Ft
    20 October 2017, Friday
  • Lentil goulash soup   glutént tartalmazzellert tartalmaz
  • 500 HUF
  • Spelt Fritters with brown rice and veggies and curry "mayonnaise"   glutént tartalmaz
  • 1400 HUF
  • Saffron-"cheese" risotto and zucchini spagetthi with pesto   szóját tartalmaz
  • 1400 HUF
  • Spinach stew with fried polenta   glutént tartalmazszóját tartalmaz
  • 900 HUF
    2017. október 21., szombat
  • Sültpaprika krémleves   szóját tartalmaz
  • 500 Ft
  • Szejtán gyros sült burgonyával, salátával   glutént tartalmazszóját tartalmazzellert tartalmaz
  • 1400 Ft
  • Szecsuáni zöldséges tofuragu jázminrizzsel   szóját tartalmazzellert tartalmazszezámmagot tartalmaz
  • 1400 Ft
  • Tepsis zöldségek "sajttal" sütve, quinoával   zellert tartalmaz
  • 1400 Ft
    21 October 2017, Saturday
  • Creamy roasted paprika soup   szóját tartalmaz
  • 500 HUF
  • Seitan gyros with french fries and salad   glutént tartalmazszóját tartalmazzellert tartalmaz
  • 1400 HUF
  • "Sichuan" tofu ragout with vegetables and jazmin rice   szóját tartalmazzellert tartalmazszezámmagot tartalmaz
  • 1400 HUF
  • Fried vegetables with "cheese" and quinoa   zellert tartalmaz
  • 1400 HUF
    2017. október 20., péntek
  • Lencse gulyás   glutént tartalmazzellert tartalmaz
  • 500 Ft
  • Tönkölyfasírt zöldséges barnarizzsel, currys majonézzel   glutént tartalmaz
  • 1400 Ft
  • Bundázott zeller ezerszigetöntettel, hagymás burgonyával   szóját tartalmazzellert tartalmaz
  • 1400 Ft
    20 October 2017, Friday
  • Lentil goulash soup   glutént tartalmazzellert tartalmaz
  • 500 HUF
  • Spelt Fritters with brown rice and veggies and curry mayonnaise   glutént tartalmaz
  • 1400 HUF
  • Breaded celery with Thousand Island dressing and potatoes with onions   szóját tartalmazzellert tartalmaz
  • 1400 HUF
    2017. október 21., szombat
  • Sültpaprika krémleves   szóját tartalmaz
  • 500 Ft
  • Szejtán gyros sült burgonyával, salátával   glutént tartalmazszóját tartalmazzellert tartalmaz
  • 1400 Ft
  • Rántott karfiol majonézes káposztával, barnarizzsel   glutént tartalmaz
  • 1400 Ft
    21 October 2017, Saturday
  • Creamy roasted paprika soup   szóját tartalmaz
  • 500 HUF
  • Seitan gyros with french fries and salad   glutént tartalmazszóját tartalmazzellert tartalmaz
  • 1400 HUF
  • Fried cauliflower with mayonnaise cabbage and brown rice   glutént tartalmaz
  • 1400 HUF
    * Nem gluténmentes környezetben készült, hozzáadott glutént nem tartalmaz.
    Made in an environment containing gluten, contains no added gluten.


    A napi ajánlatot 12–17 óráig, valamint a kínálat erejéig szolgáljuk fel.
    Our daily offers are served from noon to 5 pm and are subject to availability

    Jelmagyarázat:

    glutént tartalmazglutént tartalmazszóját tartalmazszóját tartalmazzellert tartalmazzellert tartalmazmustárt tartalmazmustárt tartalmazdióféléket tartalmazdióféléket tartalmazszezámmagot tartalmazszezámmagot tartalmazmogyorót tartalmazmogyorót tartalmaz




    Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig naprakész információt kapjon újdonságainkról!
    Vegn tterem Vegn tterem Vegn tterem Vegn tterem Vegn tterem

    Napfényes Étterem és Cukrászda • 1053 Budapest, Ferenciek tere 2. (a Veres Pálné és a Curia utca sarkán)
    Telefon: 06-20-311-0313 • Nyitva tartás: H-V 12:00 - 22:30 (konyhazárás: 22 órakor)


    Napfényes Étterem és Pizzéria • 1077 Budapest, Rózsa utca 39.
    Telefon: 06-20-313-5555; 06-1-313-5555 • Nyitva tartás: H-V 12:00 - 22:30 (konyhazárás: 22 órakor)
    Asztalfoglalás csak telefonon nyitvatartási időben! – info@napfenyesetterem.hu