Napi ajánlat / Séf ajánlat Étlap / Menu English Deutsch
Életmód | Cikkek Elérhetőség | Rendezvények | Főzőtanfolyam

Áttérés a természetes táplálékokra

Elhagyandó Helyette fogyasztható
hús elhagyandó (átmenetileg helyettesítheti: szejtán (búzahús), szója)
tojás elhagyandó, "kötőanyagként" használható helyette: őrölt lenmag vízzel elkeverve; zabpehely-, sárgaborsó-, csicseriborsóliszt
tejtermék elhagyandó (átmenetileg helyettesítheti: gabonatejek; magvakból, szójából készült tej-jellegű készítmények)

(minden fajtája)
pirított, ledarált szezámmag; sörélesztőpehely (átmenetileg használható, ám ezek tartalmaznak sót: szezámsó, shoyu, tamari, szójaszósz, zellersó)
cukor (kristálycukor, nádcukor,barnacukor, gyümölcscukor)
mesterséges édesítőszerek
tápióka-, csicsóka-, juhar- és agavé-szirup, méz; aszalt gyümölcs; süteményekhez reszelt alma, sárgarépa vagy sütőtök
fehér liszt és abból készült ételek,
(fehér kenyér, tésztafélék stb.)
teljes kiőrlésű liszt, teljes kiőrlésű lisztből készült ételek
ecet citromlé
finomított (égetett) olaj közvetlen fogyasztáshoz hidegen sajtolt olaj, sütéshez-főzéshez azonban jobb a finomított olaj
izgató hatású fűszerek
(pl. bors, erős paprika)
finom fűszerek (bors helyett pl. borsikafű)
kakaó karobpor
fekete tea, zöld tea, kávé, alkohol; (szénsavas) üdítőitalok, cukros gyümölcslevek tiszta víz; frissen facsart gyümölcs- és zöldséglevek; gyógyteák
mesterséges táplálék-kiegészítők (vitamin- és nyomelem- készítmények stb.) friss, érett, nyers gyümölcs és zöldség rendszeres és változatos fogyasztás

 

Ajánlott kiadványaink:

Célunk e füzetecskével segíteni mindazoknak, akik étrendjüket a természetes életmód elveinek megfelelően szeretnék kialakítani. A vegán receptek különböző ételféleségek széles skáláját fedik le a gabonakásáktól az édességekig.

Bővebben...

 


Recept-összeállításunk második számához érkeztünk el ezzel a füzettel, amely a tiszta növényi étrendhez készült. A „vegán receptcsokor” ismét 84 receptből áll, melyek hét fejezetbe sorolva, a salátáktól a desszertekig gyakorlatilag a teljes ételpalettát lefedik.

Bővebben...

 


A füzetben található vegán receptek a tiszta növényi étrendnek megfelelő alapanyagokból állnak, nem tartalmaznak semmilyen állati eredetű összetevőt (húst, tojást, tejterméket). Igyekeztünk kerülni a finomított és mesterséges alapanyagokat.

Bővebben...

 

További cikkek

További cikkek

Összhangban a természettel: a kukorica (szeptember 22-23., szombat-vasárnap)

Séfünk ajánlata hétvégére:

Kukoricakrémleves nachos-szal

Wokban sült zöldségek kukoricás barna rizzsel

Darapuding forró fahéjas szilvaraguval


Asztalfoglalás: +36 20 311 0313

SZERETETTEL VÁRJUK ÖNÖKET! 

690.-

2300.-

1000.-

 

 

 

kukoricakrmleves szerk 20150613
Bővebben...

Séfünk Hungarikum Ajánlata: HORTOBÁGYI RÁNTOTT PALACSINTA (szeptember 15-16., szombat-vasárnap)

Sárgaborsó püréleves füstölt tofukockákkal

Hortobágyi rántott palacsinta paprikamártással, tönkölynokedlivel

Zabtejbegríz fahéjas sült barackkal


Asztalfoglalás: +36 20 311 0313

SZERETETTEL VÁRJUK ÖNÖKET!

690.-

2300.-

1000.-

 

 

 

rantott pala honlapra vgott
Bővebben...

VEGÁN FŐZŐTANFOLYAMOK A NAPFÉNYES ÉTTEREM VEGÁN, KONYHAVEZETŐ SÉFJÉVEL

Tanfolyamainkon Ön is elsajátíthatja a tisztán növényi (állati összetevőktől mentes) étrendhez kapcsolódó konyhai gyakorlat legfontosabb elemeit. Minden tanfolyam tartalmaz elméleti is gyakorlati oktatást, résztvevőink az ételek többségét maguk is elkészítik. A programot minden esetben közös étkezés zárja.

VEGÁN FŐZŐTANFOLYAMAINK:

kovacsz2

OKTÓBER 3. VAGY NOVEMBER 12.:

A VEGÁN TÁPLÁLKOZÁS ALAPJAI 1. RÉSZ KOVÁCS ZOLTÁN KONYHAVEZETŐ, VEGÁN SÉFFEL

OKTÓBER 24. VAGY NOVEMBER 26.:

A VEGÁN TÁPLÁLKOZÁS ALAPJAI 2. RÉSZ KOVÁCS ZOLTÁN KONYHAVEZETŐ, VEGÁN SÉFFEL

BŐVEBBEN...

Bővebben...

Séfünk Hétvégi Ajánlata (szeptember 8-9., szombat-vasárnap)

Tárkonyos-tejszínes raguleves

Cigánypecsenye sültburgonyával, káposztasalátával

Bundázott-sült mangófagylalt  


Asztalfoglalás: +36 20 311 0313

SZERETETTEL VÁRJUK ÖNÖKET!

690.-

2300.-

1000.-

 

 

 

mango
Bővebben...

Séfünk Nyárvégi Ajánlata (szeptember 1-2., szombat-vasárnap)

Görögdinnye smoothie lime-mal

Pizza calzone tofus padlizsánnal töltve

Diós morzsában sült banán karamellel  


Asztalfoglalás: +36 20 311 0313

SZERETETTEL VÁRJUK ÖNÖKET!

690.-

2300.-

1000.-

 

 

 

grgdinnye
Bővebben...

Séfünk Nyárvégi Ajánlata (augusztus 25-26.)

Hűsítő kapros-joghurtos uborkaleves

Kelvirágpakóra burgonyapürével, almacsatnival 

Madártej mandulagrillázzsal   


Asztalfoglalás: +36 20 311 0313

SZERETETTEL VÁRJUK ÖNÖKET!

690.-

2300.-

1000.-

 

 

 

uborka2
Bővebben...

Séfünk "Kánikula Ajánlata" (augusztus 4-5.)


Andalúz gazpacho-hideg spanyol zöldségleves különleges ízvilággal

Ázsiai édes-savanyú spagetti wokban sült zöldségekkel

Vargabéles tofutúróval, málnaöntettel


Asztalfoglalás: +36 20 311 0313

SZERETETTEL VÁRJUK ÖNÖKET!


690.-

2300.-

1000.-

 

 

gazpacho montzs
Bővebben...

Séfünk Ünnepi Ajánlata a hosszú hétvégére (augusztus 18-19-20.)

...a magyar konyha jegyében:

Füstölt tofugulyás zelleres csipetkével

Töltött kápiapaprika édes paradicsommal, hagymás tepsis burgonyával

Máglyarakás pikáns almával, dióval és barackos pudinggal


Asztalfoglalás: +36 20 311 0313

SZERETETTEL VÁRJUK ÖNÖKET!

690.-

2300.-

1000.-

 

 

 

kpia3
Bővebben...

Ami megy, az meggy...: Séfünk HÉTVÉGI ajánlata (07.14-15.)

Amíg a "készlet" tart...:

 

Kókuszkrémes meggyleves

Cukkinipaprikás tönkölynokedlivel

Rizsfánk fahéjas sodóval


Asztalfoglalás: +36 20 311 0313

SZERETETTEL VÁRJUK ÖNÖKET!


 

   690.-

   2300.-

   1000.-

 

 

meggy1
Bővebben...

Frissen a kertből: Séfünk HÉTVÉGI ajánlata (07.07-08.)

Kovács Zoltán konyhavezető séfünk kertjéből mángold, oregánó, és bazsalikom fogja szinesíteni e hétvégi Séf ajánlatunkat! Kóstolja meg Ön is!

Erőleves zöldséggyöngyökkel, kakukkfüves polentával

Zöldleveles árparizottó cukkini steakkel

Citromos-limeos "sajttorta" marinált barackkal


Asztalfoglalás: +36 20 311 0313

SZERETETTEL VÁRJUK ÖNÖKET!


   690.-

   2300.-

   1000.-

 

 

cukkinieszoldlevelekkzkert3
Bővebben...

A keleti, a nyugati, és a gyermekkori találkozása e hétvégi SÉF AJÁNLATUNKBAN (06.16-06.17.)!

Csicseriborsóleves cukkinivel, szezámosan

Friss lecsó grillezett vegaburgerrel, házi pitával

Mákos guba szilvalekvárral


Asztalfoglalás: +36 20 311 0313

SZERETETTEL VÁRJUK ÖNÖKET!


   690.-

   2300.-

   1000.-

 

 

 

makosguba
Bővebben...

SZAKÁCS, MOSOGATÓ, és FELSZOLGÁLÓ munkatársakat keresünk!

Legyél Te a Napfényes Étterem új munkatársa!

Amit kérünk tőled:

  • vegetáriánus vagy vegán életmód
  • nyitottság a munkatársak és a vendégek felé
  • jó munkabírás
  • a munkádra való igényesség
  • felszolgálóként legalább egy idegen nyelv ismerete

Amit kínálunk:

  • összetartó közösség
  • hosszú távú munkaviszony
  • inspiráló munkakörnyezet
  • egészséges vegán ételek
odriterasz algr bulgur rizott slt karfiollal kovacszkonyha msolat

Várjuk fényképes önéletrajzodat az info@napfenyesetterem.hu e-mail címen!

Bővebben...

Séfünk HÉTVÉGI ajánlata (06. 02 - 03.)


Hideg gyümölcsleves mentás habbal

Fűszeres szójacsíkok salátafészekben, sült édesburgonyával

Almáspite "tejszínhabbal", grillázzsal


Asztalfoglalás: +36 20 311 0313

SZERETETTEL VÁRJUK ÖNÖKET!


   690.-

   2300.-

   1000.-

 

 

almspite

/ A fotó illusztráció /

Bővebben...

Séfünk ajánlata a PÜNKÖSDI hétvégére (05.19-21.)

Spárgakrémleves 690 Ft  
Spárgaízelítő tárkonyos hollandi mártással, grill paradicsommal 2300 Ft  
Mandula puding eper-rebarbara-spárga kompóttal, édes grissinivel 1000 Ft  

asparagus

VÁRJUK ÖNÖKET SZERETETTEL!

ASZTALFOGLALÁS: +36 20 311 0313

Bővebben...

HOSSZÚ HÉTVÉGE: INDIAI ÉS JAPÁN NAPOK

Séfünk ajánlata szombatra (04. 28.) és vasárnapra (04.29.):

Kókuszkrémes mungóbableves madras curryvel

Indiai vegyes tál - zöldségpakora, almacsatni, basmati rizs, szamósza, papad lepény

Fűszeres sült édes fánk mangós "joghurtban"

 

 

690.-

 2300.-

1000.- 

 
indiaivegyestl   zldsgpakora almacsatni basmati rizs szamsza papad lepny fszeres slt des fnk mangs 22joghurtban22

Séfünk ajánlata hétfőre (04. 30.) és keddre (05.01.):

Miso leves

Sushi tál extra - Spenótos uramaki pácolt tofuval, kinpirával

Tofukrémes japán piskóta málnavelővel, dió grilázzsal

 

  690.-

 2300.-

1000.- 

 
uramaki 06    
     Asztalfoglalás: +36 20 311 0313 


     VÁRJUK ÖNÖKET SZERETETTEL!





Bővebben...

Séfünk ajánlata az Anyák napi hétvégére (05.05 - 05.06.)

 

Currys paradicsomos vöröslencseleves

Mediterrán sült zöldségek polentával, paprikakrém mártással

Szilvalekváros palacsinta vanilia szósszal, fahéjas grillázzsal

 

 

Asztalfoglalás: +36 20 311 0313

SZERETETTEL VÁRJUK ÖNÖKET!

   690.-

   2300.-

   1000.-

 

 

 

 

voroslencseleves

A fotó illusztráció, www.pinterest.com

Bővebben...

TAVASZKÖSZÖNTŐ ajánlatunk szombaton és vasárnap!

Séfünk ajánlata 04.07-04.08.:

Medvehagymakrémleves grissinivel

Diós medvehagymapesztóval sült cékla spenótfészekben, sütőtökpürével, trikolor qinoával

Pirított nudli citrusos morzsával, datolyalekvárral

 

 

690.-

 

2300.-

1000.-

medvehagymalevelek

Fotó: www.pixabay.com

Asztalfoglalás: +36 20 311 0313 

 

Szeretettel várjuk Önöket!

Bővebben...

HÚSVÉTI MENÜ március 31-én, szombaton és április 1-jén, vasárnap!

Séfünk ajánlata:

Ünnepi erőleves gazdagon, reszelt tormával

Diós-csicseris vagdalt zelleres majonézes burgonyával, tofu bacon-nel

Császármorzsa házi dzsemmel

 

690.-

 

2300.-

1000.-

veganer kaiserschmarrn

Fotó: www.gutekueche.at

Asztalfoglalás: +36 20 311 0313 

 

Szeretettel várjuk Önöket!

Bővebben...

VEGÁN FÓRUM MA este a Napfényes Étterem és Rendezvényteremben!

AKI KÉRDEZ: Ön, ha velünk tart!

AKIK VÁLASZOLNAK:
Dr. Hargitai Réka háziorvos,
Homonyik Marcell dietetikus,
Kovács Zoltán vegán séf,
Nagyné Szili Zsuzsanna természetgyógyász, biológus,
Soczó Krisztina környezetvédelmi szakértő és
Tóth Viktor edző, triatlonista.

A belépőjegy ára: 1500 Ft

Jegyét online is megvásárolhatja: http://www.napfenyesprogramok.hu
nyersekszivalakban

Legyen Ön is a Vendégünk!

Bővebben...

MA ESTE pezsdítő jazz, swing, és ragtime a Napfényes Étterem és Cukrászdában!

A Hot Jazz Band és barátai február 27-én, kedden este ismét ellátogatnak hozzánk! Klubestünkön kisebb létszámmal, de teljes hang(ulat)bedobással emelik az amúgy is napfényes hangulatot!

Koncertkezdés: 19:30 órakor

Asztalfoglalását a +36203110313-as telefonszámon várjuk!

Legyen Ön is a vendégünk!
hot jazz band 2
Bővebben...

Enni vagy nem enni?

malacEz a cikksorozat, azt a kényes kérdést fogja boncolgatni, hogy miért is kell kizárni a húst az ember étrendjéből. A választ számos megközelítésben olvashatjátok, ez a bevezető rész csupán felsorolja a szempontokat, melyek a következő számokban részletesen ki lesznek fejtve.

Bővebben...

Tej: élet, erő, egészség?

tej

Számos helyről kapunk jelzéseket, melyek egy irányba mutatnak: A tej nem az a tökéletes táplálék, amit eddig annak hittünk; sem a felnőttek, sem a gyerekek számára. A rengeteg betegség, melynek kiváltó oka a tej, azért keletkezik, mert a tejfogyasztás nem természetes.

Bővebben...

Cukor: édes méreg

cukor

A természetes szénhidrát az egyik fő táplálékunk, ezzel szemben a finomított cukor számos betegség forrása. A legfőbb ok, amiért ártalmunkra van, az, hogy a természetben előforduló növények cukortartalma lényegesen alacsonyabb, mint a bolti fehércukoré.

Bővebben...

Áttérés a természetes táplálékokra

vegyes2

Rövid táblázatunkban bemutatjuk, hogy mely táplálékokat érdemes elhagyni, és helyettük mit érdemes fogyasztani.

Bővebben...

Tavaszi tisztítókúrák

tea

A mérgek a civilizációs életmód következtében jutnak a szervezetbe. A lerakódás több fázisban történik, egyre súlyosabb betegségeket okozva. Minél korábbi fázisban kezdjük a szervezet tisztítását, annál hamarabb gyógyulunk.

Bővebben...


2018. szeptember 21., péntek
  • Kínai csípős-savanyú leves   szóját tartalmazzellert tartalmazszezámmagot tartalmaz
  • 500 Ft
  • Zabfasírt meggymártással, burgonyapürével   glutént tartalmazszóját tartalmazzellert tartalmaz
  • 1500 Ft
  • Spenótos lasagne füstölt tofuval   glutént tartalmazszóját tartalmaz
  • 1500 Ft
    21 September 2018, Friday
  • Chinese hot and sour soup   szóját tartalmazzellert tartalmazszezámmagot tartalmaz
  • 500 HUF
  • Oat burgers with sour cherry sauce and potatoes   glutént tartalmazszóját tartalmazzellert tartalmaz
  • 1500 HUF
  • Spinach lasagne with smoked tofu   glutént tartalmazszóját tartalmaz
  • 1500 HUF
    2018. szeptember 22., szombat

    Séfünk ajánlata - Összhangban a természettel: a kukorica   

  • Kukoricakrémleves nachos-szal   zellert tartalmaz
  • 690 Ft
  • Wokban sült zöldségek kukoricás barna rizzsel   szóját tartalmazzellert tartalmazszezámmagot tartalmaz
  • 2300 Ft
  • Darapuding forró fahéjas szilvaraguval   dióféléket tartalmaz
  • 1000 Ft
    22 September 2018, Saturday

    Chef's choice - in Harmony with Nature: Corn   

  • Cream of corn soup with nachos   zellert tartalmaz
  • 690 HUF
  • Wok-fried vegetables with corn and brown rice   szóját tartalmazzellert tartalmazszezámmagot tartalmaz
  • 2300 HUF
  • Semolina pudding with hot cinnamon plum sauce   dióféléket tartalmaz
  • 1000 HUF
    Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig naprakész információt kapjon újdonságainkról!
    Vegn tterem Vegn tterem Vegn tterem Vegn tterem Vegn tterem

    Napfényes Étterem és Cukrászda • 1053 Budapest, Ferenciek tere 2. (a Veres Pálné és a Curia utca sarkán)
    Telefon: 06-20-311-0313 • Nyitva tartás: H-V 12:00 - 22:30 (konyhazárás: 22 órakor)


    Asztalfoglalás csak telefonon nyitvatartási időben! – info@napfenyesetterem.hu