Napi ajánlatok Étlap / Menü English Deutsch
Életmód | Cikkek | Kiadványok Elérhetőség | Rendezvények | Főzőtanfolyam

Tavaszi tisztítókúrák

„Csak egyetlen betegség létezik: a méreglerakódás.”
(Romolo Mantovani)

A mérgek a civilizációs életmód következtében jutnak a szervezetbe. A lerakódás több fázisban történik, egyre súlyosabb betegségeket okozva. Minél korábbi fázisban kezdjük a szervezet tisztítását, annál hamarabb gyógyulunk. Az első három fázisban még könnyű visszafordítani a folyamatokat, a saját védekezés még jól működik. Ezt a szakaszt humorális fázisnak is hívják, mert a mérgek a testnedvekben találhatóak.

A második három fázisnál – összefoglaló néven: celluláris fázis – a mérgek a sejten belüli térben rakódnak le, ekkor már csak külső segítséggel nyerhető vissza az egészség.
A szervezet a gyógyulás során visszafelé halad a fázisokon.

1. fázis: exkréció – normál kiválasztás
Verejtékezés, könny, légzés útján, széklet, vizelet, menstruáció.

2. fázis: reakció – rendellenes kiválasztás
Pl. hasmenés, hányás, túlzott izzadás, túl sok vizelet, láz, köhögés, orrfolyás, tüsszentés, heveny gyulladás.

3. fázis: depozíció – megkezdődik a mérgek lerakódása.
Leggyakrabban a kötőszövetekbe, üregekbe, mellbe, bélcsatornába, nemi szervekbe rakódnak le. Kövek, ciszták, ödémák, mióma, lipómák, polipok,
súlytöbblet keletkezik. A székrekedés is ide tartozik.

4. fázis: impregnáció – a mérgek a sejten belüli térbe hatolnak
Pl. vesekárosodás, májkárosodás, allergia, asztma,fejfájás, migrén, gyomorfekély, szív- és érrendszeri problémák.

5. fázis: degeneráció – sejtek leépülése, sorvadása indul meg
Pl. csontritkulás, infarktus, agyvérzés, cukorbetegség, reuma, köszvény, sclerosismultiplex, TBC, Bechterew-kór

6. fázis: neoplazma – rosszindulatú elfajulások
Pl. leukémia, szarkóma, tüdő-, máj-, veserák

„A betegségek alapvető oka a mérgeződés.”
(dr. Bieler)

A szervezet a kiválasztószerveken keresztül igyekszik megszabadulni a méreganyagoktól. A fő kiválasztószerveink, a máj és a vese erősítése a tisztítókúrák lényege.

A vese fő ellensége: a szervetlen só (konyhasó).

A növényekben található szerves só hőkezelés hatására átalakul szervetlen sóvá. A vese napi 2–3 g szervetlen sót képes kiválasztani. Az élelmiszeripar ennél jóval több sót használ egy bolti kenyér elkészítéséhez. A többlet só lerakódik, és kőképződéshez, (érel)meszesedéshez vezet. A tengeri só csupán egy fokkal jobb a konyhasónál, kb. 90 %-ban káros, míg a konyhasó 100 %-ban. A vese segítése érdekében kerüljük a sót, és fogyasszunk sok folyadékot! Kifejezetten vesetisztító, vizelethajtó tea az aranyvessző, a nyírfalevél és a zsurló teája. A szervetlen só vizet köt meg, akadályozza a húgysav kiürülését, rabolja a kálciumot, károsítja az idegrendszert és a szívet. Az alábbi betegségeket idézi még elő: zöldhályog, magas vérnyomás, bőrkeményedés, időskori elbutulás.

„A só szervetlen anyag, izgató és mérgező hatású.”
(Dr. Shelton)

A vesét segítő tisztítókúrák: citromkúra, desztillált víz kúra, tejsavókúra, káposztalé kúra, dinnyekúra és körtekúra.

A máj fő ellensége: a fehér cukor.

A fehér cukorból alkohol képződik, ez utóbbi károsítja a májat, gyulladást és/vagy megnagyobbodást okoz nála. Ilyen esetekben a májat hűteni kell pl. nyers uborkával, káposztával, céklával, szőlővel, ananásszal vagy citrusfélékkel. A máj működését a keserű ízű teák segítik: zsálya, fehér üröm, ezerjófű, gyermekláncfű és ezek keveréke.

A cukor elrabolja a B vitaminokat és a kálciumot a szervezettől. A következmény: hajhullás, idegesség, ingerlékenység, hiperaktivitás, agresszivitás stb.
Az emésztési zavarok 40–50%-a megszűnik, ha kivonják a fehér cukrot az étrendből.

A többletfehérje mind a májat, mind a vesét károsítja. (pl. a vesecsatornácskákat „eltömítik” a rothadás során keletkezett fehérje lebomlási termékek.)

Amikor a máj és a vese túlterhelődik, nem bírja a méreganyag mennyiséget kiválasztani, a szervezet bekapcsolja a másodlagos kiválasztószerveket: a bőrt és a tüdőt.

A bőr fő ellenségei: a fehér cukor, a fehér liszt, a hús, a tej és a tejtermékek.

A kívülről és a belülről bevitt mérgek egyaránt támadják a bőrt. A zsíros krémek, állati szappanok, vegyszeres tusfürdők eltömítik a bőrpórusokat, megváltoztatják a bőr felületének kémhatását és baktériumflóráját, megszüntetik a bőr természetes védelmét. A vérkeringés viszi a bőrbe a mérgeket, ezért a vértisztítás a legfontosabb (pl. csalántea kúra, böjt). Közvetlenül a bőrre ható segítő módszerek: izzasztás, frottírozás, friss levegő, napfény. A fahéjolaj kúra kívülről és belülről is tisztítja a bőrt.

A tüdő fő ellenségei: a hurutképző ételek.

Ezek az élelmiszerek csökkentik a tüdőkapacitást és a tüdő tisztító funkcióját. A hurutképződés előidézői közül a leghatékonyabbak a tej és a tejtermékek (sajt, túró). Utána következnek a húsfélék, halak és a tojás, majd a szója, a proteinkészítmények, élesztő végül a hüvelyesek.

Hurutoldók: hagyma, gyümölcsök, zöldségek, héjában sült krumpli, hársfavirágtea, bodzavirágtea, kakukkfűtea, édesgyökértea, eukaliptuszolaj kúra, fokhagyma kúra.


Eukaliptuszolaj kúra

Eszközök: valódi ausztrál eukaliptuszolaj

a.) Reggel és este egy mokkáskanál mézbe vagy juharszirupba eukaliptuszolajat teszünk; első nap három cseppet, második nap négy cseppet, naponta növeljük egy cseppel az ötödik napig (hét csepp), onnantól csökkentsük cseppenként (6. napon 6 csepp) három cseppig.

b.) Akut vagy krónikus légúti problémák esetén az eukaliptuszolaj hatása felerősíthető citrusfélékkel.

Első nap éhgyomorra egy deci meleg vízbe öt csepp eukaliptuszolaj, este egy csésze frissen facsart citrom- vagy narancslé. A második naptól egy cseppel növekszik a reggeli adag, naponta egészen kilenc cseppig (ötödik nap), majd visszacsökken öt cseppre (kilencedik nap).

Párhuzamosan fontos külsőleg is használni az olajat: inhalálás eukaliptuszolajos vízzel, vagy bedörzsölés mandulaolajjal, melybe egy-két csepp eukaliptuszolajat kevertünk, vagy a fürdővízbe csepegtetni az eukaliptuszolajat.

Mely betegségek esetén ajánlott? Asztma, hurutos megbetegedések, megfázás, cukorbetegség, láz, reuma (bedörzsölni vele a fájó testrészt), vese- és hólyagfertőzés, TBC, férgesedés.

Mikor érdemes végezni a kúrát? Egész évben, de legjobb tavasszal és ősszel.


Citromkúra

Eszközök: Frissen csavart citromlé átszűrve (lehetőleg üvegfacsarót és műanyag szűrőt használjunk).

A citromlevet higítatlanul kortyolgatva fogyasszuk! Ha töményen nem bírjuk, lehet pár napig higítva inni; ha rosszak a fogaink, épségük érdekében használhatunk szívószálat. A kúrát Romolo Mantovani olasz természetgyógyász ajánlotta a betegeinek.

éhgyomorra ebéd előtt
fél órával
vacsora előtt
fél órával
1. nap 1
2. nap 1 1
3. nap 1 1 1
4. nap 2 1 1
...

9–15 vagy 18. napig
3 3 3
16. vagy 19. nap 3 3 2
17. vagy 20. nap 3 2 2
...
23. vagy 26. nap 1 0 0

 

A kúra mellett növényi étrend ajánlott. Tisztulási tünetek így is előfordulhatnak: pl. fejfájás, hányinger, szédülés, bőrkiütések, korábbi, gyógyszerekkel elnyomott betegségek tünetei, de vegyes étrend mellett ezek sokszorosára fokozódnának.

Mely betegségek esetén ajánlott? Vérszegénység, túlsúly, ízületi gyulladás, vese- és májbetegségek, ödéma, meszesedés, kövek, krónikus gyulladás, fertőzések.

Mikor érdemes végezni a kúrát? Tavasszal és ősszel a leghatékonyabb, maximum évente kétszer.


Desztillált víz kúra

Eszközök: desztillált víz.

A desztillált vízhez fokozatosan szoktatjuk hozzá a szervezetet: 1. nap 1 dl, 2. nap 2 dl...

Maga a kúra napi 3,6 liter desztillált víz elfogyasztását jelenti huszonegy napig. Csak sómentes étrend mellett ajánlott. Sós ételek fogyasztása mellett nagyon erős tisztulási tünetek jelentkeznek: vérnyomásesés, ájulás, rosszullét.

Betegség esetén a kúrát huszonegy nap szünet kövesse, majd újra huszonegy nap kúra. Súlyos betegség esetén tizenkét hétig lehet folyamatosan kúrázni (pl. rosszindulatú daganatnál, amikor a beteg nem képes böjtölni). A 3,6 liter desztillált vizet négy deciliterenként igyuk kilenc alkalomra elosztva: éhgyomorra, két óra múlva, két óra múlva, két óra múlva, ebéd után két órával, két óra múlva, két óra múlva, vacsora után két órával, illetve lefekvés előtt.

Dr. Hanish a böjt után a legjobbnak ezt a kúrát tartotta.

Milyen betegség esetén ajánlott? Emésztési zavarok, gyomor- és bélproblémák, vese- és hólyagbetegségek, szívproblémák, érszűkület, érelmeszesedés, reuma, köszvény, ödéma, nemi szervek betegségei.

Mikor érdemes végezni a kúrát? Bármikor, de legjobb tavasszal és ősszel.


Szódabikarbóna kúra

Eszközök: étkezési szódabikarbóna.

A kúra során huszonegy napig napi háromszor veszünk be szódabikarbónát feloldva egy deciliter meleg vízben. Éhgyomorra egy csapott mokkáskanálnyit, ebéd és vacsora előtt negyed órával egy-két csipetnyit használjunk!Mellette lúgos étrend ajánlott, a kúra erősen lúgosít.Külsőleg: forró szódabikarbónás lábáztatás esténként.

Milyen betegség esetén ajánlott? Immungyengeség, fekélyesedés, gyulladások.

Mikor érdemes végezni a kúrát? Bármikor, de legjobb tavasszal és ősszel.


Fahéjolaj kúra

Eszközök: fahéjolaj, citromolaj, valamilyen hidegen sajtolt olaj (pl. mandula, avokádó)

A kúra tíz napig tart, melynek során minden reggel és este hideg, illetve langyos vízzel frottírozunk (vizes frottírtörülközővel átdörzsöljük a testünk). Az esti frottírozás után bekenjük magunkat egy evőkanál hidegen sajtolt olajjal, melybe öt csepp fahéjolajat és tíz csepp citromolajat tettünk. Éhgyomorra első nap fogyasszunk el egy kiskanál mézet, melybe egy csepp fahéjolajat kevertünk! Második nap két cseppet, harmadik nap három cseppet tegyünk bele! A negyedik naptől a tizedikig egy csepp fahéjolajat tegyünk egy deciliter meleg vízbe, és kortyolva igyuk meg! A kúra mellett növényi étrend ajánlott.

Mely betegségek esetén ajánlott? Különféle bőrbetegségek (akne, ekcéma stb.), emésztési zavarok, fertőzések, görcsök, férgesedés, szívgyengeség.

Mikor érdemes végezni a kúrát? Inkább hideg időszakban, mert fűtő hatású.

 

A tisztítókúrák közül a legjobb a böjtkúra, amiről részletesen a Manifesztum második és huszonötödik számában lehet olvasni. A gyümölcskúrák során egyféle gyümölcsöt fogyasztunk pár hétig, napi másfél-két kilogramot négy-öt alkalomra elosztva. A nyerskúra általános méregtelenítő, ilyenkor több hétig csak nyers növényi ételeket fogyasztunk (gyümölcs, zöldség, gabona, olajos magvak). További tisztítókúrák találhatóak: Ferencsik István: Kúrák könyve I–II. című műveiben.

Váradi Tibor 

Megjelent a Manifesztum 27. számában.


Ajánlott kiadványaink:

Image

A nyugati társadalmakban a civilizációs életmód révén számtalan olyan betegség jelent meg, melyek terjedésének egyelőre az egyébként hatalmas tempóban fejlődő orvostudomány sem tud gátat szabni. 

Bővebben...





Image

A könyv részletesen foglalkozik a népbetegségekkel, bemutatja kialakulásuk folyamatát, és sokszínű elméleti és gyakorlati megoldást kínál a gyógyuláshoz.

Bővebben...

 




Image

A könyv részletesen foglalkozik a betegségekkel, bemutatja kialakulásuk folyamatát, sokszínű elméleti és gyakorlati megoldást kínál a gyógyuláshoz.

Bővebben...

 

További cikkek

További cikkek

Enni vagy nem enni?

malacEz a cikksorozat, azt a kényes kérdést fogja boncolgatni, hogy miért is kell kizárni a húst az ember étrendjéből. A választ számos megközelítésben olvashatjátok, ez a bevezető rész csupán felsorolja a szempontokat, melyek a következő számokban részletesen ki lesznek fejtve.

Bővebben...

Tej: élet, erő, egészség?

tej

Számos helyről kapunk jelzéseket, melyek egy irányba mutatnak: A tej nem az a tökéletes táplálék, amit eddig annak hittünk; sem a felnőttek, sem a gyerekek számára. A rengeteg betegség, melynek kiváltó oka a tej, azért keletkezik, mert a tejfogyasztás nem természetes.

Bővebben...

Cukor: édes méreg

cukor

A természetes szénhidrát az egyik fő táplálékunk, ezzel szemben a finomított cukor számos betegség forrása. A legfőbb ok, amiért ártalmunkra van, az, hogy a természetben előforduló növények cukortartalma lényegesen alacsonyabb, mint a bolti fehércukoré.

Bővebben...

Áttérés a természetes táplálékokra

vegyes2

Rövid táblázatunkban bemutatjuk, hogy mely táplálékokat érdemes elhagyni, és helyettük mit érdemes fogyasztani.

Bővebben...

Tavaszi tisztítókúrák

tea

A mérgek a civilizációs életmód következtében jutnak a szervezetbe. A lerakódás több fázisban történik, egyre súlyosabb betegségeket okozva. Minél korábbi fázisban kezdjük a szervezet tisztítását, annál hamarabb gyógyulunk.

Bővebben...

Vitaminok és nyomelemek jelentősebb növényi forrásai

sargarepa

Rövid táblázatunkban ismertetjük a főbb vitaminok és nyomelemek növényi forrásait.

Bővebben...

Egészséges táplálkozás a sav-bázis egyensúly alapján

citrom

Amennyiben túl sok savas anyag rakódik le, úgy különféle betegségek fejlődhetnek ki. A ma szokásos táplálkozás a sav-bázis egyensúlyt erősen savas irányba tolja el.

Bővebben...

A nyers növényi étrend előnyei

vegyes

A nyers növényi ételek természetes formájukban fogyaszthatók. Vitaminokban, nyomelemekben, ásványi anyagokban gazdagok. A növények egymást kiegészítő, teljes egységet képviselő tápanyagokat halmoznak fel.

Bővebben...

A természetes életmódnak megfelelő táplálkozás 12 aranyszabálya

zoldsparga

12 pontba foglaltuk, hogy milyen főbb pontokat érdemes betartani a táplálkozások során.

Bővebben...

Kiadványok

Kiadványok

Napfényes Receptek I.

Célunk e füzetecskével segíteni mindazoknak, akik étrendjüket a természetes életmód elveinek megfelelően szeretnék kialakítani. A vegán receptek különböző ételféleségek széles skáláját fedik le a gabonakásáktól az édességekig.

Bővebben...

Napfényes Receptek II.

Recept-összeállításunk második számához érkeztünk el ezzel a füzettel, amely a tiszta növényi étrendhez készült. A „vegán receptcsokor” ismét 84 receptből áll, melyek hét fejezetbe sorolva, a salátáktól a desszertekig gyakorlatilag a teljes ételpalettát lefedik.

Bővebben...

Napfényes Receptek III.

A füzetben található vegán receptek a tiszta növényi étrendnek megfelelő alapanyagokból állnak, nem tartalmaznak semmilyen állati eredetű összetevőt (húst, tojást, tejterméket). Igyekeztünk kerülni a finomított és mesterséges alapanyagokat.

Bővebben...

Váradi Tibor: Az egészséges életmód alapjai 1.

Ez a füzet a természetes étrend kialakításában nyújt hasznos segítséget, és vizsgálja a különféle táplálékok hatásait. Ezek megértését táblázatok könnyítik meg. Utat mutat az Egész-séges élet, a tisztulás felé; segít az életmódváltásban.

Bővebben...

Váradi Tibor: Az egészséges életmód alapjai 2.

Kiadványunk második kötetében az élvezeti szerekről, a  vitaminokról és nyomelemekről, az élelmiszeradalékok hatásáról,  a szervezet vízhiányos állapotáról valamint  még sok más, a táplálkozással és az egészséges életmóddal kapcsolatos témában találunk hasznos információkat.

Bővebben...

Váradi Tibor: Az egészséges életmód alapjai 3.

A nagy fehérjemítosz; A légzés hatalma; Vitaminok és nyomelemek; A Billings-módszer; Áttérés a természetes táplálékokra, életmódra; Az öregedés: betegség vagy természetes folyamat? Gyógy-szer a gyógyszer?

Bővebben...

Váradi Tibor: Népbetegségek megelőzése és szelíd gyógymódjai I. rész

Image

A nyugati társadalmakban a civilizációs életmód révén számtalan olyan betegség jelent meg, melyek terjedésének egyelőre az egyébként hatalmas tempóban fejlődő orvostudomány sem tud gátat szabni. 

Bővebben...

Váradi Tibor: Népbetegségek megelőzése és szelíd gyógymódjai II. rész

Image

A könyv részletesen foglalkozik a népbetegségekkel, bemutatja kialakulásuk folyamatát, és sokszínű elméleti és gyakorlati megoldást kínál a gyógyuláshoz.

Bővebben...

Váradi Tibor: Népbetegségek megelőzése és szelíd gyógymódjai III. rész

Image

A könyv részletesen foglalkozik a betegségekkel, bemutatja kialakulásuk folyamatát, sokszínű elméleti és gyakorlati megoldást kínál a gyógyuláshoz.

Bővebben...

Gabonaételek - a Nap ajándékai

Könyvünk célja, hogy ismét közkedveltté tegyük az emberiség egyik legősibb alaptáplálékait, a gabonákat, melyek az egészség és az életerő forrásai. Ezeket az ételeket ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék egészségüket megőrizni, értékes táplálékokat beiktatni étrendjükbe, amelyek között kiemelt fontosságúak a hántolatlan gabonafélékből készült ételek.

Bővebben...

Sütemények - Hagyományosat egészségesen

Könyvünkkel szeretnénk finom és egészséges édes, valamint sós süteményeket bemutatni. Könyvünk segítséget nyújt abban, hogy a mindennapok hagyományos süteményeit egészséges, tisztán növényi alapanyagokból készíthessük el, egyszerűen és gyorsan.

Bővebben...

Kiadványok rendelése

Kiadványainkat megrendelheti interneten keresztül a következő címen: Rendelés
Az összes kiadványt megtekintheti itt: http://www.napfenyes.hu/kiadvanyaink/

Kiadványaink szerzőjéről, Váradi Tiborról itt olvashat bővebben.

Bővebben...


Rólunk írták
etteremtacsko

Messze sugárzó "állócsillagként" ragyog azonban immár sok éve a VII. kerületi Rózsa utca 39. egén a Napfényes Étterem, ahol kizárólag tisztán növényi alapanyagokból készült ételeket szolgálnak fel.

Bővebben...

Éttermi ajándékutalvány
ajandek

Szeretné megajándékozni szeretteit egy különleges gasztronómiai élménnyel? Vásároljon ajándékutalványt éttermünkben különböző értékekben!

Bővebben...

Napfényes Cukrászat
cukrasz

A Napfényes Cukrászat Kft. egészséges, növényi alapanyagú, vegán cukrászipari készítmények előállítására szakosodott.

Bővebben...

2017. április 28., péntek
  • Miso leves selyemtofuval   szóját tartalmazszezámmagot tartalmaz
  • 500 Ft
  • Lasagne ratatouille-lel "sajtmártással"   glutént tartalmazszóját tartalmaz
  • 1400 Ft
  • Rozsfasírt zellerpürével, kukoricás rizzsel   glutént tartalmazszóját tartalmazzellert tartalmaz
  • 1400 Ft
  • Burgonyafőzelék szejtánpörkölttel   glutént tartalmaz
  • 900 Ft
    28 April 2017, Friday
  • Miso soup with silken tofu   szóját tartalmazszezámmagot tartalmaz
  • 500 HUF
  • Lasagna with ratatouile and "cheese sauce"   glutént tartalmazszóját tartalmaz
  • 1400 HUF
  • Rye burger with celery puree and rice with corns   glutént tartalmazszóját tartalmazzellert tartalmaz
  • 1400 HUF
  • Potato stew with seitan   glutént tartalmaz
  • 900 HUF
    2017. április 29., szombat
  • Zöldspárgakrémleves   szóját tartalmazszezámmagot tartalmaz
  • 500 Ft
  • Rántott zöldségek barnarizzsel, kovászos uborkával   glutént tartalmazszóját tartalmazzellert tartalmazmustárt tartalmazszezámmagot tartalmaz
  • 1400 Ft
  • Szejtánpaprikás tofus csuszával   glutént tartalmazszóját tartalmazszezámmagot tartalmaz
  • 1400 Ft
  • Szójacsíkok wokban pirítva, rizzsel, zöldséggel   szóját tartalmazzellert tartalmazszezámmagot tartalmaz
  • 1400 Ft
    29 April 2017, Saturday
  • Asparagus soup with soy cream   szóját tartalmazszezámmagot tartalmaz
  • 500 HUF
  • Fried vegetables with brown rice and pickles   glutént tartalmazszóját tartalmazzellert tartalmazmustárt tartalmazszezámmagot tartalmaz
  • 1400 HUF
  • Paprika seitan stew with tofu noodles   glutént tartalmazszóját tartalmazszezámmagot tartalmaz
  • 1400 HUF
  • Wok-fried soy strips with rice and veggies   szóját tartalmazzellert tartalmazszezámmagot tartalmaz
  • 1400 HUF
    2017. április 28., péntek
  • Spárgakrémleves szójakrémmel   szóját tartalmazszezámmagot tartalmaz
  • 500 Ft
  • Lasagne rataouille-val "sajtmártással"   glutént tartalmazszóját tartalmaz
  • 1400 Ft
  • Rozsfasírt zellerpürével, kukoricás rizzsel   glutént tartalmazzellert tartalmaz
  • 1400 Ft
    28 April 2017, Friday
  • Asparagus soup with soy cream   szóját tartalmazszezámmagot tartalmaz
  • 500 HUF
  • Lasagna with ratatouile and "cheese sauce"   glutént tartalmazszóját tartalmaz
  • 1400 HUF
  • Rye burger with celery puree and rice with corns   glutént tartalmazzellert tartalmaz
  • 1400 HUF
    2017. április 29., szombat
  • Erőleves polentával, répagyöngyökkel   zellert tartalmazmogyorót tartalmaz
  • 500 Ft
  • Rántott zöldségek barnarizzsel, kovászos uborkával   glutént tartalmazszóját tartalmazzellert tartalmazszezámmagot tartalmaz
  • 1400 Ft
  • Szejtánpaprikás tönkölynokedlivel   glutént tartalmazszóját tartalmazszezámmagot tartalmaz
  • 1400 Ft
    29 April 2017, Saturday
  • Consommé with polenta and carot pearls   zellert tartalmazmogyorót tartalmaz
  • 500 HUF
  • Fried vegetables with brown rice and pickles   glutént tartalmazszóját tartalmazzellert tartalmazszezámmagot tartalmaz
  • 1400 HUF
  • Paprika seitan with noodles   glutént tartalmazszóját tartalmazszezámmagot tartalmaz
  • 1400 HUF
    * Nem gluténmentes környezetben készült, hozzáadott glutént nem tartalmaz.
    Made in an environment containing gluten, contains no added gluten.


    A napi ajánlatot 12–17 óráig, valamint a kínálat erejéig szolgáljuk fel.
    Our daily offers are served from noon to 5 pm and are subject to availability

    Jelmagyarázat:

    glutént tartalmazglutént tartalmazszóját tartalmazszóját tartalmazzellert tartalmazzellert tartalmazmustárt tartalmazmustárt tartalmazdióféléket tartalmazdióféléket tartalmazszezámmagot tartalmazszezámmagot tartalmazmogyorót tartalmazmogyorót tartalmaz




    Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig naprakész információt kapjon újdonságainkról!
    Vegn tterem Vegn tterem Vegn tterem Vegn tterem Vegn tterem

    Napfényes Étterem és Cukrászda • 1053 Budapest, Ferenciek tere 2. (a Veres Pálné és a Curia utca sarkán)
    Telefon: 06-20-311-0313 • Nyitva tartás: H-V 12:00 - 22:30 (konyhazárás: 22 órakor)


    Napfényes Étterem és Pizzéria • 1077 Budapest, Rózsa utca 39.
    Telefon: 06-20-313-5555; 06-1-313-5555 • Nyitva tartás: H-V 12:00 - 22:30 (konyhazárás: 22 órakor)
    Asztalfoglalás csak telefonon nyitvatartási időben! – info@napfenyesetterem.hu