Napi ajánlat / Séf ajánlat Étlap / Menu English Deutsch
Életmód | Cikkek Elérhetőség | Rendezvények | Főzőtanfolyam

Mi a különbség a vegetáriánus és a vegán táplálkozás között?

alma

Vegetáriánus alatt a hétköznapi szóhasználatban olyan embert értünk, aki nem eszik húst.

Bővebben...
 

Hogyan hat az egészségre a tisztán növényi étrend?

vegyes2

A növényi étrend mellett szóló legfontosabb érv, hogy segít egészségünk hosszú távú megőrzésében, illetve megelőzhető általa a legtöbb civilizációs betegség.

Bővebben...
 

Kiknek ajánlott a növényi étrend?

vegyes

Az emberi test vizsgálata nyomán arra a következtetésre juthatunk, hogy az ember közelebb áll a növényevő állatokhoz, mint a húsevőkhöz

Bővebben...
 

Mivel gazdagítható a tejérzékenyek étrendje?

tej2

A tejfogyasztás – értve ezalatt más emlősfajok tejének felnőttkori fogyasztását – nem természetes az ember számára.

Bővebben...
 

Mivel lakjanak jól a gluténérzékenyek, ha nem akarnak húst enni?

buza

A gluténérzékenyeknél sajnos szinte „automatikus” reakció, hogy sokkal több húst fogyasztanak, így kerülve el a gluténtartalmú ételeket.

Bővebben...
 

Mennyire teszi egysíkúvá az életmódot az állati eredetű ételek elhagyása?

malac

Az, hogy elhagyjuk az állati eredetű ételeket, nem feltétlenül jelenti azt, hogy a táplálkozásunk egyhangúvá válik.

Bővebben...
 

Miért hasznosabbak a növényi italok, mint a tejtermékek?

tej

A tej a közhiedelemmel ellentétben nem élet, erő és egészség. A tejjel az a fő probléma, hogy az ember számára nem természetes táplálék.

Bővebben...
 

Hogyan lehet biztosítani a szervezet fehérjeszükségletét, ha nem fogyasztunk állati eredetű ételeket?

avokado

Az ember az emésztés során a fehérjéket aminosavakra bontja le, ezekből építi fel a saját fehérjéit.

Bővebben...
 

A húspótlók (mint pl. a szejtán, a tofu és egyéb szójakészítmények) nem károsak az emberi test számára?

tofuA vegetáriánusok körében nagyon közkedvelt alapanyag a szejtán, amelyet húspótlóként tartanak számon.

Bővebben...
 

Mire jó a karob?

karob

A karobot a szentjánoskenyérfa (Ceratonia siliqua) terméséből állítják elő. A bibliai időkben a szentjánoskenyérfa nedvét édesítésre használták.

Bővebben...
 

Mivel pótolható a tojás?

tojas

A tojás a különféle ételek elkészítésénél többféle módon is helyettesíthető.

Bővebben...
 

Milyen édességet ehetnek a candidiázisban szenvedők?

candida

Ha a candidafertőzöttség nagyon magas fokú (a 12-es skálán 10-es, 11-es vagy 12-es), érdemes még a kifejezetten candidások számára készült édességeket, sőt a magas cukortartalmú gyümölcsöket is kerülni.

Bővebben...
 


2018. május 22., kedd
  • Magyaros zöldbableves nokedlivel   glutént tartalmazszóját tartalmazzellert tartalmaz
  • 500 Ft
  • Zsenge tökfőzelék zabfasírttal   glutént tartalmazszóját tartalmaz
  • 950 Ft
  • Rántott szejtán petrezselymes újburgonyával, "majonézes" céklával   glutént tartalmazszóját tartalmazmustárt tartalmaz
  • 1500 Ft
    22 May 2018, Tuesday
  • Hungarian string bean soup with noodles   glutént tartalmazszóját tartalmazzellert tartalmaz
  • 500 HUF
  • Fresh squash stew with oat fritters   glutént tartalmazszóját tartalmaz
  • 950 HUF
  • Fried seitan cutlet with new parsley potatoes and beets in mayonnaise   glutént tartalmazszóját tartalmazmustárt tartalmaz
  • 1500 HUF
    2018. május 23., szerda
  • Spenótos mungóbab dál   zellert tartalmazszezámmagot tartalmaz
  • 500 Ft
  • Marokkói csicseri ragu grillezett padlizsánnal   zellert tartalmaz
  • 1500 Ft
  • Milánói rakott tészta   glutént tartalmazszóját tartalmaz
  • 1500 Ft
    23 May 2018, Wednesday
  • Spinach mung dahl   zellert tartalmazszezámmagot tartalmaz
  • 500 HUF
  • Moroccan chickpea ragout with grilled eggplant   zellert tartalmaz
  • 1500 HUF
  • Spaghetti Milanese casserole   glutént tartalmazszóját tartalmaz
  • 1500 HUF
    Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig naprakész információt kapjon újdonságainkról!
    Vegn tterem Vegn tterem Vegn tterem Vegn tterem Vegn tterem

    Napfényes Étterem és Cukrászda • 1053 Budapest, Ferenciek tere 2. (a Veres Pálné és a Curia utca sarkán)
    Telefon: 06-20-311-0313 • Nyitva tartás: H-V 12:00 - 22:30 (konyhazárás: 22 órakor)


    Asztalfoglalás csak telefonon nyitvatartási időben! – info@napfenyesetterem.hu