Napi ajánlat / Séf ajánlat Étlap / Menu English Deutsch
Életmód | Cikkek Elérhetőség | Rendezvények | Főzőtanfolyam

Mi a különbség a vegetáriánus és a vegán táplálkozás között?

Vegetáriánus alatt a hétköznapi szóhasználatban olyan embert értünk, aki nem eszik húst.

Szigorú vegetáriánusnak vagy vegánnaknevezzük azt, aki a hús mellett más állati eredetű ételt, vagyis tojást és tejterméket sem fogyaszt. (A hal természetesen a húsfélék közé tartozik, így egy vegán halat sem eszik.)

A vegetáriánus táplálkozás fő változatait az alábbi szakkifejezésekkel szokták illetni:

  • ovo-lakto-vegetáriánus: csak a húst mellőzi, tojást és tejterméket fogyaszt
  • laktovegetáriánus: sem húst, sem tojást nem fogyaszt, tejterméket viszont igen
  • vegán vagy szigorú vegetáriánus: csak növényi eredetű ételeket fogyaszt, kerül minden állati eredetű összetevőt (hús, tojás, tejtermék)

Éttermünk vegán, tehát mi tisztán növényi alapanyagokból készítjük ételeinket. Ez vonatkozik a süteményekre és a fagylaltra is, tehát minden étel- és italféleségre, ami éttermünkben kapható.

Ügyelünk rá, hogy ételeink nyomokban se tartalmazzanak állati eredetű összetevőt, illetve a természetesség jegyében kerüljük az adalékanyagokat, a színezékeket és a tartósítószereket is.

Ajánlott kiadványaink:

Célunk e füzetecskével segíteni mindazoknak, akik étrendjüket a természetes életmód elveinek megfelelően szeretnék kialakítani. A vegán receptek különböző ételféleségek széles skáláját fedik le a gabonakásáktól az édességekig.

Bővebben...

 


Recept-összeállításunk második számához érkeztünk el ezzel a füzettel, amely a tiszta növényi étrendhez készült. A „vegán receptcsokor” ismét 84 receptből áll, melyek hét fejezetbe sorolva, a salátáktól a desszertekig gyakorlatilag a teljes ételpalettát lefedik.

Bővebben...

 


A füzetben található vegán receptek a tiszta növényi étrendnek megfelelő alapanyagokból állnak, nem tartalmaznak semmilyen állati eredetű összetevőt (húst, tojást, tejterméket). Igyekeztünk kerülni a finomított és mesterséges alapanyagokat.

Bővebben...

 

2018. május 22., kedd
  • Magyaros zöldbableves nokedlivel   glutént tartalmazszóját tartalmazzellert tartalmaz
  • 500 Ft
  • Zsenge tökfőzelék zabfasírttal   glutént tartalmazszóját tartalmaz
  • 950 Ft
  • Rántott szejtán petrezselymes újburgonyával, "majonézes" céklával   glutént tartalmazszóját tartalmazmustárt tartalmaz
  • 1500 Ft
    22 May 2018, Tuesday
  • Hungarian string bean soup with noodles   glutént tartalmazszóját tartalmazzellert tartalmaz
  • 500 HUF
  • Fresh squash stew with oat fritters   glutént tartalmazszóját tartalmaz
  • 950 HUF
  • Fried seitan cutlet with new parsley potatoes and beets in mayonnaise   glutént tartalmazszóját tartalmazmustárt tartalmaz
  • 1500 HUF
    2018. május 23., szerda
  • Spenótos mungóbab dál   zellert tartalmazszezámmagot tartalmaz
  • 500 Ft
  • Marokkói csicseri ragu grillezett padlizsánnal   zellert tartalmaz
  • 1500 Ft
  • Milánói rakott tészta   glutént tartalmazszóját tartalmaz
  • 1500 Ft
    23 May 2018, Wednesday
  • Spinach mung dahl   zellert tartalmazszezámmagot tartalmaz
  • 500 HUF
  • Moroccan chickpea ragout with grilled eggplant   zellert tartalmaz
  • 1500 HUF
  • Spaghetti Milanese casserole   glutént tartalmazszóját tartalmaz
  • 1500 HUF
    Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig naprakész információt kapjon újdonságainkról!
    Vegn tterem Vegn tterem Vegn tterem Vegn tterem Vegn tterem

    Napfényes Étterem és Cukrászda • 1053 Budapest, Ferenciek tere 2. (a Veres Pálné és a Curia utca sarkán)
    Telefon: 06-20-311-0313 • Nyitva tartás: H-V 12:00 - 22:30 (konyhazárás: 22 órakor)


    Asztalfoglalás csak telefonon nyitvatartási időben! – info@napfenyesetterem.hu